Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommunen opfordrer besøgende til at holde sig væk fra plejecentre

13-03-2020 KL. 15:41
Empty

Kommuner med mange svage ældre vil få flere penge fra andre kommuner, hvis regeringen kommer igennem med sit udspil til en reform af udligning. Foto: Fra forsiden af det udspil, regeringen sendte ud torsdag

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De ældre borgere har ikke alle et immunforsvar, der kan overvinde en coronavirus, hvis de skulle blive smittet, og derfor har Skive Kommune taget en række tiltag for at beskytte og afskærme de ældste borgere.

Torsdag blev der sendt plakater ud til de 18 plejecentre i Skive Kommune, hvor besøgende bliver opfordret til at holde sig væk og i stedet kontakte plejehjemmet via telefon eller mail.

- Vi har et særligt ansvar for vores borgere, der befinder sig i en risikogruppe, når vi taler om coronavirus. Vores ældre udgør en risikogruppe, så derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at undgå, at de bliver smittet. Derfor vil vi gerne opfordre til, at alle følger statsministerens anbefalinger om at begrænse besøgene på plejehjemmene, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune.

Plejecentrene lukker ikke ned for nødvendige besøg, hvilket betyder, at der for eksempel stadig er adgang for lægen og andre, der kommer med absolut nødvendige hjælpemidler.

Der vil også være adgang for den pårørende, der gerne vil være hos en meget syg og døende mor eller far på et plejecenter.

Det skal aftales med den lokale leder på det enkelte plejecenter.

I løbet af torsdagen meldte Skive Kommune også ud, at det forventes, at der i hjemmeplejen og på plejecentrene gradvist vil ske en overgang til nødblus.

Det betyder, at hjemmeplejen på nuværende tidspunkt fortsat kører videre med den normale bemanding, indtil der kommer mere konkrete anvisninger fra de nationale myndigheder.

Derudover blev sygeplejeklinikkerne på plejecentrene lukket ned torsdag.

- Som kommune udgør vi en del af det nationale beredskab, så vi er meget opmærksomme på de anbefalinger, der kommer fra Sundhedsstyrelsen. Det er også derfor, vi nu melder disse anbefalinger ud, samtidig med at vi følger udviklingen nøje, siger Jan Lund-Andersen.

I Viborg Kommune fortsætter hjemmeplejen uændret. Dog bliver klippekortordningen suspenderet, ligesom der heller ikke vil være frivillige aktiviteter.

Sygeplejeklinikkerne fortsætter uændret, og det gør pleje og omsorgscentrene også. Der vil dog være færre aktiviteter i ydertimerne, og også her bliver klippekortordningen suspenderet.

Alle bruger/pårørende aktiviteter, kurser med videre ophører.

Den individuelle træning i hjemmet og på plejecentre fortsætter uændret for alle, hvor det er påkrævet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland