Gå til hovedindhold
Lokalt

Kommuner går sammen: Politikerne skal overtales til at udvide lokale hovedveje

29-05-2018 KL. 22:14
Empty

Borgmester Peder Christian Kirkegaard er godt tilfreds med den kommende omfartsvej på Rute 34 om Haderup. Men det er ikke nok, så nu vil han sammen med tre andre borgmestre samarbejde om at lægge ekstra pres på folketingspolitikerne, så resten af rute 34 og en del af ruten mellem Herning og Hanstholm kan få etableret 2+1-veje.
Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Om en uges tid mødes borgmestrene fra Skive, Herning, Morsø og Thisted kommuner for at finde ud af, om der er opbakning i de forskellige kommuner til at etablere et fælles sekretariat.

Det skal i givet fald arbejde med en udbygning af rute 26 og 34 mellem Herning og Hanstholm.

Det fortæller borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

- Skive Kommune tog i sin tid initiativ til sådan et samarbejde, og nu har Morsø Kommune fulgt op på det med et fælles møde i april. Vi vil gerne være med til at forberede og forbedre indsatsen i forhold til at få udvidet den infrastruktur, der er på rute 34 og 26. Vi vil gerne have mange flere dele af strækningen mellem Herning og Hanstholm udvidet, og det skal vi have overbevist folketingspolitikerne om, siger Peder Christian Kirkegaard.

Helt konkret går kommunerne efter at få flere strækninger lavet som en bred 2+1-vej, så der bliver bedre overhalingsmuligheder på ruterne.

- Det er dækkende for det behov, der er på vejstrækningen. Vi vil gerne have hele rute 34 mellem Haderup og Skive udvidet - også med en 2+1 vej, og så er der dele af strækningen på resten af vejen mellem Herning og Hanstholm, vi også gerne vil have lavet til 2+1, siger han.

Med et tværkommunalt samarbejde håber Peder Christian Kirkegaard, at man kan intensivere indsatsen og skubbe ekstra meget på over for folketingspolitikerne.

Et fælles sekretariat vil koste nogle penge at drive. Morsø Folkeblad skriver, at det vil koste hver af kommunerne 150.000 kroner hvert år i fem år, men den økonomiske del er der endnu ikke lagt noget fast om, siger Peder Christian Kirkegaard.

Politikerne i Skive Kommune har heller ikke behandlet sagen politisk endnu, og det vil først ske efter det næste tværkommunale møde den 7. juni, hvis der her er enighed mellem kommunerne, siger han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland