Sport

Konkurs rammer SfH-keepers fremtidsplaner

Det var noget af en bombe, der mandag ramte den danske håndboldverden. De østjyske klubber Skanderborg og Århus Håndbold fusionerer og spiller fremover under Skanderborgs licens.

Det betyder samtidig, at Århus Håndbold er begæret konkurs og vil blive tvangsnedrykket. Desuden er alle kontrakter med nuværende - og ikke mindst kommende - spillere i Århus Håndbold blevet ophævet. Det rammer Skive fH’s fremragende keeper Magnus Brandbyge, som stod til at skifte hjem til smilets by efter sommerferien.

Nu står han imidlertid fra den ene dag til den anden uden kontrakt. En situation han ikke ligefrem har gået og drømt om.

- Nej, overhovedet ikke. Det er forholdsvis nyt, og det kom rimelig meget bag på mig. Jeg har ikke hørt og vidst så meget om det, så jeg er stadig i gang med at bearbejde situationen. Jeg har ikke gjort mig så mange tanker omkring, hvad der skal ske, fortæller han til Skive Folkeblad.

Nogle spillere fra Århus Håndbold vil blive tilbudt kontrakt i den nye fusion under navnet Skanderborg Århus Håndbold. Brandbyge ved dog ikke umiddelbart, hvordan han står i det puslespil i forhold til keepersammensætningen.

- Det har jeg ikke særlig meget overblik over. Jeg har en agent, som holder styr på, hvordan tingene ser ud. Jeg har egentlig bare forsøgt at fokusere på mig selv, og hvordan jeg lige skal reagere på det, siger Brandbyge.

Hvad tænker du om muligheden for at blive i Skive et år mere?

- Det har jeg hvert fald også drøftet med min agent. Men lige nu prøver jeg bare selv at mærke lidt efter. Det har jeg ikke fået gjort så meget endnu. Det er jo en stor omvæltning, som jeg ikke lige havde forestillet mig. Så jeg kan ikke sige noget helt konkret. Lige nu er fokus også bare, at jeg har en opgave i Skive, der skal løses. Der skal spilles nogle vigtige håndboldkampe, og så håber jeg, at jeg har nogle folk omkring mig, som kan hjælpe mig med det videre forløb, lyder det eftertænksomt fra målmanden.

Magnus Brandbyge skal lige sluge, at hans kontrakt med Århus Håndbold er blevet revet i stykker grundet den nye østjyske håndboldfusion.  Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix