Gå til hovedindhold
Erhverv

Kro hårdt ramt: »Det bliver også op til banken, hvor længe vi kan holde til det«

08-04-2020 KL. 11:14
Empty

Om kort tid har Susanne Bruun Pedersen og Niels Thorborg drevet Breum Landevejskro i 32 år. Nu ved de ikke, hvor de står i næste måned. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

26. april har parret Niels Thorborg og Susanne Bruun Pedersen sammen drevet Breum Landevejskro i 32 år.

De har skabt en tilværelse sammen, som bringer dem stor glæde.

Nu kan tilværelsen som kroejere brase sammen på grund af coronakrisen.

- Vi valgte, da restriktionerne som følge af coronakrisen blev indført, at lukke kroen helt ned og sende vores to kokke hjem med fuld løn, fortæller Niels Thorborg.

75 procent af kokkenes løn får han og Susanne Bruun Pedersen betalt af en statslig hjælpepakke.

- Vi valgte at lukke helt ned, da vi ikke troede på, at vi under de nuværende omstændigheder kan få dækket vores omkostninger ind. Vi har skrabt alt, vi har af likvide midler, sammen, så vi kan betale det, vi skal, og leve selv, fortæller Niels Thorborg.

Han og Susanne Bruun Pedersen arbejder nu på at få støtte fra en statslig pakke til selvstændige, som har måttet lukke som følge af coronakrisen.

- Vi må se, hvor længe vi kan holde til det her. Det bliver også op til banken. Vi sidder nu og laver et budget, som vi skal have med til vores bank. Så må vi se, om banken vil spænde et sikkerhedsnet ud under os, siger Niels Thorborg.

I januar var Breum Landevejskro lukket, mens han og Susanne Bruun Pedersen satte lokalerne i stand.

- Det kostede penge og omsætning, og vi gjorde det jo blandt andet i tiltro til den kommende sæson for konfirmationer. Nu ved vi ikke, hvor vi står i næste måned. Det er en meget svær situation. Vi er meget frustrerede, for vi er jo glade for det liv, vi har her i Breum, siger Niels Thorborg.

Han efterlyser,at kreditforeninger kommer kunder til undsætning:

- De kan forlænge lånene til kunderne med et kvartal. Det vil være en meget stor hjælp for mange, at de kan springe en termin over nu, hvor indtægterne er små eller helt væk, siger Niels Thorborg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland