Erhverv

Kroejer om genåbning: »Der er håbløst lang tid til den 6. maj«

Arkivfoto

- Det værste er, at der er så håbløst lang tid til den 6. maj. Vi kan ikke bruge udendørs servering til ret meget. Jeg tvivler på, at ret mange har lyst til at komme ud at spise og så sidde med en sweater på udenfor.

Claus Engmann, Højslev Kro, mangler meget i den genåbningsplan, som regeringen og ni andre partier ved midnat præsenterede for befolkningen. Der er lagt op til en genåbning for udendørs servering den 21. april. Men først et par uger senere, den 6. maj, må restauranter og caféer invitere kunder indenfor.

- Udendørs servering er selvfølgelig aktuelt for nogle, men jeg kender ikke ret mange her i området, som benytter det. Det er mest strøgforretninger og sådanne steder, der kan få glæde af det, vurderer Claus Engmann.

Han henviser til danske storbyer som Aarhus og København, hvis han skal pege på områder, hvor udendørs servering måske kan gøre en forskel.

- Det giver ikke mening for os. Det bliver ikke benyttet ret meget her i området, mener Claus Engmann.

Højslev Kro har en lang historie, og kroen har en fin terrasse. Men der skal mere til, for at der kan komme gang i den omsætning, som kroejeren sammen med sine kolleger inden for branchen længe har sukket efter:

- Selvfølgelig har vi en fin terrasse, men det er ikke noget, der batter noget. Det kan godt være, udendørs servering giver en lille smule, hvis vejret arter sig, men ellers ikke, siger han.

Så Claus Engmann ser med længsel frem til den 6. maj, når han ifølge seneste udspil fra Christiansborg endelig igen må invitere kroens gæster indenfor:

- Men altså, jeg synes, der er frygtelig lang tid til den 6. maj. Det er håbløst lang tid, og hvad sker der så der? Hvad så med selskaber? Hvad kan vi regne med? spørger Claus Engmann retorisk.

Kroejer Claus Engmann glæder sig usigeligt til igen at invitere kunder indenfor på Højslev Kro. Han tvivler på, at udendørs servering i april er et hit. Arkivfoto