Gå til hovedindhold
Erhverv

Krofatter alvorligt syg: Landevejskro sat til salg

17-09-2020 KL. 21:39
Empty

Efter 35 år som kærester valgte Niels og Sanne Bruun Thorborg 10. august at blive gift. En uhelbredelig sygdom har ramt Niels Thorborg, og det blev pludselig vigtigt at sikre hinandens fremtid. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

For halvanden million kroner kan man erhverve sig Breum Landevejskro.

Det fremgår af en salgsopstilling hos ejendomsmægleren Bunzel Erhverv. Kroen er blevet sat til salg, men den kører videre for fuld damp, forsikrer indehaverne Niels og Sanne Bruun Thorborg.

De to fik 10. august fælles efternavn, da de uden stor festivitas og opmærksomhed fejrede deres bryllup efter 35 års samliv. Både krosalg og bryllup er på en kedelig baggrund. Krosalget har intet med corona-krisen at gøre og vielsen skete, fordi det var den nemmeste måde at få papirer på hinanden, hvis det allerværste skulle ske.

Mens nogle af os måske har indprentet 11. marts 2020 som dagen, hvor statsministeren lukkede Danmark ned, så står dagen for Sanne og Niels Thorborg som en skelsættende dag i deres fælles liv.

Det var den dag, Niels Thorborg som sædvanligt mødte op som bloddonor og afleverede en portion blod. Og den donation skulle vise sig at være vigtig. Portionen blev nemlig taget ud til stikprøvekontrol og kort efter landede en besked i hans e-boks om, at noget i blodet ikke var, som det skulle være, og at han skulle til yderligere tjek.

Det blev til flere blodprøver, og mens resten af Danmark så småt begyndte at åbne igen, og han og Sanne igen kunne sige goddag til krogæsterne, sendte lægerne ham hjem i isolation og fuld sygemelding den 4. maj.

Diagnosen var knoglemarvskræft og en melding om, at den snart 65-årige kromand ikke skal forvente at vende tilbage til sit arbejde igen. Men det slog ikke parret ud.

- Nu har det ramt os, og så er det sådan, det er. De kan ikke helbrede mig, men jeg får livsforlængende behandling. Vi begyndte at se på, hvilke muligheder vi har. Det er blandt andet derfor, vi er blevet gift, forklarer Niels Thorborg.

Egentlig havde parret forestillet sig, at de i løbet af de kommende fire-fem år ville overdrage kroen til andre, men sygdommen har rykket på planerne. De har til gengæld ikke ændret på kroens drift - bortset fra, at Niels Thorborg er skrevet ud af ligningen - specielt i de kommende måneder, hvor han skal forvente at føle sig syg og træt på grund af en intensiv og høj dosis kemoterapi.

- Der er fyldt ordrebog, og vi har haft vanvittig travlt siden coronaen. De 40 a la carte-pladser, vi har lige nu, er ofte væk - også i hverdagene, fortæller Sanne Bruun Thorborg.

- Ja, og Sanne driver kroen videre sammen med vores kok gennem 19 år, Louise Vang, og vores øvrige trofaste personale, slår Niels Thorborg fast.

Det kan ikke hjælpe at gå ned i gear, når man gerne vil sælge en kro.

- Kroen er køreklar, og vi lukker ikke døren for snuden af folk. Det betyder meget for os, at når folk har lavet an aftale med os, så holder vi den, siger han.

Selvom han er uhelbredelig syg, har parret ikke travlt.

- Vi vil sælge, hvis vi kan sælge det. Vi står ikke og tripper, og vi tager det stille og roligt. Går der et år eller tre år, så er det sådan, det er. Vi vil have det solgt til de rigtige mennesker, og vi håber, at der er nogen, der er interesseret i at køre ånden videre herude. For os er det vigtigt, at driften og den kvalitet, vi har oparbejdet, fortsætter i Breum, siger Niels Thorborg.

Både han og Sanne Thorborg kunne godt tænke sig, at det er et par som dem selv, der skal drive det videre, og Sanne Thorborg er også helt med på, at hun eventuelt skal være almindelig medarbejder under en ny ejer. Til gengæld er bortforpagtning ikke en mulighed. De vil ikke risikere at stå tilbage med en kro efter to-tre år, der er kørt i sænk.

I januar satte de hele den indvendige del af kroen i stand. Gulve, vægge, køkkenet, køle- og frysekapacitet og lagerlokalet har fået en overhaling. Dengang var det for at gøre livet bedre for dem selv, deres ansatte og gæster, men nu kan de glæde sig over, at kroen tager sig godt ud, hvis en mulig køber viser sig. De håber, at den lave pris kan lokke mulige købere til.

- Det eneste problem ved at sælge en kro som den her, er, at pengeinstitutter og realkreditinstitutter er tilbageholdende med at låne penge ud i landzonen. Det er derfor, vi har sat prisen så lav. Og vi har aldrig stilet efter at blive millionærer. Vi har drevet kro, fordi vi kan lide at drive kro, siger Niels Thorborg, der sammen med sin hustru har drevet kroen i 32 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland