Kultur

Kulturcenter Limfjord og Cinema3 får nye navne

Limfjorden strækker sig cirka 180 kilometer mellem Thyborøn og Hals.

Derfor kan Kulturcenter Limfjord på navnet alene ligge hvor som helst på strækningen, og det er årsagen til, at Kulturcenter Limfjord nu ændrer navn til Kulturcenter Skive.

Det oplyser Knud Bjerre, direktør for Kulturcenter Skive.

- Kulturcenter Limfjord kan lige så godt ligge i for eksempel Løgstør. Når folk googler os, søger de ofte alligevel på kulturcenter og Skive. Vi vil have bynavnet med i vores navn, så folk ikke er i tvivl om, hvor vores kulturcenter ligger, siger Knud Bjerre.

Han trækker en parallel til Skive Festival, der engang blev kaldt Beach Party. Det var uden stedfæste. Hertil kom, at navnet signalerede strandfest og ikke festival.

Desuden ændrer Kulturcenter Limfjords biograf, Cinema3, navn til Cinema4. Det skyldes, at kulturcentret er ved at udvide med et ekstra biografsal, så biografen får fire sale.

Formelt set er navneændringen til Kulturcenter Skive trådt i kraft. Men skilte og lignende vil løbende blive udskiftet hen over den kommende tid. Knud Bjerre er også klar over, at forkortelsen for Kulturcenter Limfjord, KCL, nok kommer til at hænge ved lokalt en tid endnu.

- Vi lancerer også en helt ny hjemmeside med helt nyt indhold om en måneds tid, oplyser Knud Bjerre.

Skive Folkeblad oplyste i øvrigt torsdag, at Kulturcenter Skives badeland og fitnesscenter genåbner efter coronalukning den 6. maj ligesom koncertsal, biograf og Skive Theater, som Kulturcenter Skive også driver. Det er ikke korrekt. Badelande og fitnesscentre kan ifølge seneste genåbningsplan først åbne den 21. maj.

< Arkivfoto: Steen Don</p>