Kultur

Kulturcenter Limfjord skal også fremover forpagte Skive Theater

Tirsdag har Kultur- og Fritidsudvalget valgt at følge indstillingsudvalgets anbefaling om at tildele Kulturcenter Limfjord forpagtningen på ny. Det betyder, at Kulturcenter Limfjord nu står for forpagtningen af Skive Theater frem til 2025.

- Udvalget var ikke i tvivl om, at Kulturcenter Limfjord også fremadrettet kan løfte opgaven. I de seneste år har Skive Theater, trods aflysninger på grund af COVID-19, haft et stort program med en bred vifte af kulturarrangementer med et varieret indhold til glæde for borgerne, siger Bent Dyrberg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i en pressemeddelelse.

Han peger desuden på, at de faste brugere af Skive Theater også har været begejstrede for samarbejdet med Kulturcenter Limfjord.

- Alt i alt giver denne aftale om forpagtningen ikke blot Skive Theater flere muskler, den tilfører også en synergi i form af, at Kulturcenter Limfjord kan spille på to strenge”, siger Bent Dyrberg og tilføjer: ”For vi bør heller ikke underkende, at et samlet Kulturcenter Limfjord og Skive Theater på den lange bane kan stå stærkere i den godmodige – men også benhårde – konkurrence overfor nabokommuner med lignende fyrtårne.

Ved ansøgningsfristen lå i alt syv ansøgninger på indstillingsudvalgets bord, hvoraf tre kandidater blev indkaldt til en ansættelsessamtale:

- Ansøgerne var ualmindeligt velkvalificerede. Da Kulturcenter Limfjord i sidste ende blev indstillet som forpagter, beroede det på indstillingsudvalgets samlede vurdering ud fra en række kriterier, som bl.a. omfatter erfaring med drift af kultursteder og kulturelle arrangementer, ledelseskompetencer, økonomisk stabilitet og kulturelle visioner for Skive Theater, siger Jan Lund-Andersen, direktør for Kultur- og Familieforvaltningen.

bjørn

Kulturcenter skal fortsætte med at forpagte Skive Theater. Arkivfoto