Gå til hovedindhold
Debat

Kulturdebat og svar til Spejdersamrådet

12-10-2017 KL. 13:55
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Onsdag aften deltog jeg i en kulturdebat i Skive Theater.
Kultur er et meget bredt emne, som er vanskeligt at definere. Det er jo i virkeligheden det, vi beskæftiger os med, når alle praktiske gøremål er klaret.
Kultur er det, vi hver især brænder for. Kultur er det, der giver vores liv indhold. Kultur er det, vi interesserer os for. Derfor, er det svært at definere.

For vi har alle forskellige interesser. Nogle elsker sport. Nogle elsker musik. Andre elsker billedkunst, eller noget helt fjerde. Fælles for det, vi kalder kultur, er udbyttet. Det, vi får ud af det. Kultur giver sammenhængskraft og fællesskab. Det giver os noget at tale om. Og noget at begejstres over.

Det kan også have en anden funktion. Under debatten blev det nævnt, at aktive foreninger kan være medvirkende til, at unge ikke kommer ud i kriminalitet. Jeg ærgrer mig over, ordstyreren overså min markering, da det emne var på banen. For netop der, er jeg sikker på spejderbevægelserne har stor betydning.

I spejderforbundene, er der lagt stor vægt på det sociale. På en hel anden måde, end i idrætsforeningerne. I spejderforbundene er der plads til alle. Der gøres et kæmpe stykke arbejde, af de frivillige ledere i spejderforbundene. Og kontingentet er som regel, under det halve af hvad en idrætsklub forlanger.

Derfor er det svært, at få enderne til at nå sammen økonomisk. Nogle foreninger, ville ikke kunne drives uden tilskud fra kommunen. Men de gør et kæmpe arbejde, for de børn og unge der er medlemmer.

Det Konservative Folkeparti hylder det frivillige arbejde og vil arbejde for, at også spejderbevægelserne, har de midler der er behov for. Kan det afholde bare én fra kriminalitet, er pengene givet godt ud.

 

Peter Neumann,

spidskandidat for

konservative,

Brorsons Vej 5,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland