Lokalt

Kunder strømmede til ny butik i Resen

En ny butik på butikstorvet i Resen i Skive nordlige del fik en forrygende start, da ejerne fredag åbnede den.

Butik Mix er rykket ind i lokalerne, den tidligere Lokalbrugsen, som COOP lukkede for tre år siden, havde. Butik Mix er en dagligvarebutik, som sælger dagligvarer fra Østeuropa.

Fredag var der til tider lang kø for at komme ind og handle.

- Det gik helt vildt. Vi havde slet ikke forventet, der ville komme så mange mennesker, fortæller Ausra Tamosiuniene, fra Throsø, der har etableret butikken sammen med Ivan Valev, Ikast.

Nogle måtte stå i kø mere end en time – og det gjorde de med smil. Også lørdag gav en pæn strøm af kunder – der var adgangskontrol ved indgangen, så corona-restriktioner ikke blev overtrådt.

Mange af kunderne var mennesker, der stammer fra Østeuropa. Nogle kørte langt for at købe ind i den nye butik.

- Vi valgte Skive, fordi byen ligger godt i forhold til andre byer i denne del af landet, fortæller Ausra Tamosiuniene.

Hun drev i 17 år dagligvarebutik i Litauen. Hun har boet i Danmark i 10 år og her arbejdet i dagligvarebutikker med varer fra Østeuropa.

- Alle er selvfølgelig velkomne i vores butik, men mange af vore kunder stammer fra Østeuropa og handler hos os, fordi de savner de varer, de kan købe i deres hjemlande, fortæller Ausra Tamosiuniene

Fredag åbnede Ausra Tamosiuniene og Ivan Valev deres butik her på butiksorrvet i Resen. Butikken fik en overvældendde start. Kunder kom kangvejs fra. Foto: LIndy Jørgensen
Lørdag ved middagstid var der også kø ved kassen i den nye butik i Resen. Foto: Lindy Jørgensen