Gå til hovedindhold
112

Kvinde er fra Vestsalling fængslet i sag om 180 tilfælde af net-svindel

21-04-2019 KL. 08:55
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mandag 15. april anholdt Nordjyllands Politi en 40-årig kvinde, som mistænkes for omfattende bedrageri på internettet. Hun blev fremstillet i grundlovsforhør i Aalborg og varetægtsfængslet i to uger.

Kvinden har adresse i Vesthimmerland, men ifølge Skive Folkeblads oplysninger er der tale om en kvinde, som har boet i Vestsalling den seneste tid - og i øvrigt har nære familiemæssige relationer til Vestsalling.

Politiet bekræfter da også, at anholdelsen af den 40-årige kvinde ikke skete i Vesthimmerland men på en adresse i Midtjylland efter en kort, men intens efterforskning af en gruppe efterforskere fra Nordjyllands Politi.

Politiet ønsker dog ikke at indkredse mere præcist hvor i Midtjylland, anholdelsen skete.

Af hensynet til efterforskningen kan politiet heller ikke gå i detaljer med, hvordan de konkrete tilfælde af internetbedrageri skulle være foregået.

- Beviserne har været så stærke, at vi mener, der er grundlag for en varetægtsfængsling, siger den ansvarlige efterforskningsleder, politikommissær Troels Jul Kjærgaard, til Skive Folkeblad.

Han kan oplyse, at indtil videre har efterforskerne identificeret over 180 bedrageriforhold begået af denne ene kvinde for ikke under 300.000 kroner.

Efterforskningen foregår stadig, og det kan ikke udelukkes, at beløbet stiger, samt at der kommer flere anmeldelser.

Troels Jul Kjærgaard kalder det et ganske omfattede tilfælde af bedrageri.

Kvinden er sigtet for at have svindlet på nettet i forbindelse med køb og salg, hvor den mistænkte har solgt varer til en lang række personer i hele landet uden reelt at være i besiddelse af disse varer.

Skive Folkeblad har været i kontakt med en efterhånden lang række af personer, som angiveligt er blevet snydt af den 40-årige kvinde fra Vestsalling.

Svindlen består typisk i, at hun siger, at hun har den vare, man søger, på eksempelvis Den Blå Avis.

Men varen dukker aldrig op, når pengene er betalt.

- Hun ville snyde mig for 4000 kroner, fortalte Claus Nygaard, Herlev, til Skive Folkeblad 6. marts.

I de kommende uger efterforsker Nordjyllands Politi videre, ligesom man skal have etableret kontakt til flere af de mange forurettede.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland