Gå til hovedindhold
Debat

Lad os nu få pant på grænsehandelsdåserne

26-06-2020 KL. 14:47
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Under coronakrisen steg salget af for eksempel øl og sodavand markant mange steder i landet, da det ikke var muligt at køre til Tyskland og købe løs. Det kom det lokale butikker til gode og betød, at flere måtte ansætte mere personale for at kunne følge med det øgede salg.

Nu er grænsen til Tyskland så åbnet igen, og det betyder jo desværre nok, at grænsehandlen vil komme tilbage. Ja, måske den endda bliver større end sidste sommer. For det er bestemt ikke utænkeligt, at flere vil tage bilen sydpå, når der nu ikke er åbent for rejser til hele verden.

Skal man grænsehandlen med øl og sodavand til livs, så skal der pant på de dåser, som danskerne køber i de tyske grænsebutikker. Det handler om danske arbejdspladser, og det handler om miljøet. Tal fra Miljøstyrelsen viser, at det kun er godt en tredjedel af de tyske dåser fra grænsehandlen, som bliver genanvendt. For dåser købt i Danmark med pant er tallet omkring 90 procent.

Derfor er det yderst positivt, at miljøminister Lea Wermelin for nylig i TV2 Nyhederne meldte, at der var en god dialog i gang med tyskerne, og hun så optimistisk på en snarlig løsning.

Vi har længe i Dansk Erhverv arbejdet for at få tysk pant i Tyskland, og vi glæder os til et snarligt resultat til gavn for miljøet og dansk detailhandel.

Lotte Engbæk Larsen,

markedschef

i Dansk Erhverv,

Børsen,

1217 København K

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland