112

OPDATERET: To involveret i kranulykke på Skive Kaserne

Flere udrykningskøretøjer kørte torsdag middag mod Skive Kaserne.

Her kom en mand til skade i en arbejdsulykke.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Alarmcentralen modtog meldingen klokken 11.50, og på kort tid var både brandvæsenet, politi, ambulance og en lægehelihopter på stedet.

Indsatsleder Jesper Ørum fra Nordvestjyllands Brandvæsen oplyser, at nogle håndværkere var i færd med at afmontere en kranarm, som faldt ned og ramte både en håndværker og en soldat.

Håndværkeren endte med at sidde fast.

– Soldaterne er heldigvis rigtig dygtige til førstehjælp, så de var hurtige til at få ham fri og yde førstehjælp. I og med, at han var fri, da vi kom frem, var vores opgave løst, siger indsatslederen.

Selvom en lægehelikopter blev tilkaldt, endte den ikke med at blive taget i brug.

– Han blev kørt til sygehuset i en ambulance, men det er ikke livstruende og han er ved bevidsthed, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge Forsvarskommandoens pressevagt Lars Skjoldan blev en militæransat også ramt i forbindelse med arbejdsulykken.

– Der er ikke sket noget alvorligt med ham, men det overvejes, om han skal en tur på skadestuen, siger Lars Skjoldan, der endnu ikke kender omstændighederne for ulykken.

Sagen er sendt videre til arbejdstilsynet, som nu skal undersøge ulykken.

Opdatering kl. 12:23: Forsvarskommandoen bekræfter, at der er sket en ulykke, og der tilsyneladende er to personer, der er kommet til skade.

Opdatering kl. 13.12: Politiet oplyser, at en person blev kørt på sygehuset - men at hans skader ikke er livstruende. Arbejdstilsynet er underrettet.

Arkivfoto: Lindy Jørgensen