Erhverv

Landevejskro er reddet: Genåbner onsdag aften

- Vi er positive og benovede over de reaktioner, vi har fået.

Sådan siger Niels Thorborg, der driver Breum Landevejskro sammen med Susanne Bruun Pedersen.

Forud for genåbningen onsdag konstaterer han, at næsten alle borde er reserveret.

Normalt kan der være cirka 60 gæster i kroen. Med de nye afstandskrav og restriktioner kan kroen nu tage imod 40 gæster på en gang.

Som tidligere omtalt i Skive Folkeblad var Breum Landevejskro lukket i januar, fordi kroparret ville sætte lokalerne i stand, så de var klar til forårets konfirmationer.

Men konfirmationerne kom aldrig.

I stedet kom coronaen.

8. april sagde Niels Thorborg til Skive Folkeblad, at det bliver op til banken, hvor længe kroen kan holde til at være lukket.

I dag glæder Niels Thorborg sig over »en særdeles fin behandling« fra bankens side:

- Vores bank har spændt sikkerhedsnettet ud og været behjælpelig. Vi har ikke haft større bekymringer med hensyn til at få det finansielle til at køre, siger Niels Thorborg.

Den ophobede pukkel af konfirmationer volder dog panderynker.

Normalt afholdes konfirmationerne over længere tid: cirka en måned.

Lige nu bliver kroen kimet ned af folk, som alle vil holde konfirmation på en gang, så snart det bliver tilladt igen i juni.

- Normalt er vi jo booket flere år ud i fremtiden med specielle dage i den her branche. Når alle konfirmationer lige pludselig bliver aflyst, og så lige pludselig skal afholdes på én gang, så bliver der en pukkel, siger Niels Thorborg.

- I bund og grund er det et positivt problem, at vi har så mange gode kunder. Det er vi glade for. Men det kan blive en udfordring at håndtere. For vi kan jo ikke tage mere ind, end vi kan have, siger han om de kommende konfirmationer.

- Normalt er vi jo booket flere år ud i fremtiden med specielle dage i den her branche. Når alle konfirmationer lige pludselig bliver aflyst, og så lige pludselig skal afholdes på én gang, så bliver der en pukkel, siger Niels Thorborg. Arkivfoto