Gå til hovedindhold
Lokalt

Landmand og vognmandsfirma får strakspåbud efter dødsulykke

20-09-2018 KL. 10:26
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Et påbud om straks at rette op på sikkerheden på arbejdspladsen. Det har Arbejdstilsynet udstedt til to jyske firmaer som følge af, at en 57-årig chauffør døde på jobbet 2. september, skriver Fagbladet 3F.

Manden fik 60.000 volt igennem sig i forbindelse med en arbejdsulykke i en brændende lastbil på en mark mellem Grønhøj og Frederiks.

Arbejdstilsynet har udstedt et strakspåbud til transportvirksomheden Prip ApS, der ligger nord for Grenaa, hvor den afdøde chauffør var ansat. Ifølge Arbejdstilsynet var arbejdet under højspændingsledninger ikke »planlagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt«.

Prip ApS har nu 14 chauffører tilbage, oplyser virksomhedens ejer og direktør, Lasse Prip Stevnhoved. Den omkomne chauffør var hans far, fortæller han.

- Det var den mest erfarne chauffør, vi havde. Han har næsten kørt lastbil siden, han kunne gå. Og han har været på stedet masser af gange før. Når det kan ske for ham, så kan det ske for alle. Ulykken skyldes en kombination af sort uheld og uopmærksomhed, siger Lasse Prip Stevnhoved.

Ulykken skete efter, at den 57-årige chauffør havde aflæsset kartoffelpulp, som kan bruges til dyrefoder. Efter aflæsningen på marken kørte han frem, mens lastbilens tiplad stadig var hævet. Den fireakslede tiptrailer er 10 meter lang, og den ramte en 60.000 volts luftledning otte meter oppe i luften over arbejdsstedet. Strømmen gik igennem bilen og satte den i brand.

Landmanden, der driver landbrug på stedet, har også fået et strakspåbud fra Arbejdstilsynet. Tilsynet kræver, at virksomheden skal samarbejde med transportvirksomheden om at skabe sikre arbejdsforhold for chauffører ved aflæsning af pulp på marken.

- Det er meget rimeligt. Jeg har fået at vide, at jeg skal tippe af 15 meter fra højspændingstrådene, og det har jeg gjort. Og så er der ikke mere at komme efter, siger landmanden til Fagbladet 3F.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland