Lokalt

Lang kø ved KCS: Genåbning betød stor testtrængsel

Over hele landet har der de sidste par dage været eksempler på trængsel til test i forbindelse med genåbningen og det dertil hørende krav om gyldigt coronapas til blandt andet frisør, tatovør og massør.

Og trængsel var der også flere steder tirsdag eftermiddag på Skiveegnen.Til Falcks lyntest Ved Kulturcenter Skive (KCS) var der tirsdag ved 15-tiden en lang kø, som strakte sig ned ad Skyttevej og viderede ned ad Dalgas Allé.

Mange havde allerede stillet sig i kø en halv time inden åbningen klokken 14.

Hvis man ønsker en lyntest (hvortil der ikke er tidsbestilling), kan man med fordel tjekke aktuelle ventetider inde på Falcks hjemmeside og se, om det kan betale sig at køre et andet sted hen.

Falck kunne tirsdag ved 16-tiden på sin hjemmeside melde om to timers ventetid ved KCS.

Men også ved Falcks lyntestcenter i Jebjergs Sport & Event Center havde mange efterspurgt en vatpind i næsen, idet der her var en ventetid på 1,5 time ud på eftermiddagen.

Både i Jebjerg og i Skive var åbningstiden til lyntest klokken 14-19, og Falck skrev tirsdag, at ventetiden i Roslev forventedes at være kortest mellem klokken 17 og 19, mens den ved KCS i Skive ventedes at være kortest mellem 17 og 18.30.

Også ved Testsatellit Skive i Brårupgade, hvor der er tidsbestilling til PCR-test i halsen, kunne man tydeligt mærke en stor efterspørgsel efter at få en opdateret test til coronapasset.

Køen startede udenfor på p-pladsen, som var fyldt af biler.

Folk var dog tydeligvis gode til at overholde reglen om, at man IKKE må møde op i god til PCR-test med tidsbestilling.

Og derfor gled tingene alligevel forholdsvist hurtigt og fint i Brårupgade.

Skive Folkeblads udsendte havde selv en tid, og der gik præcis 25 minutter, fra han stillede sig i kø og til poderen havde hevet vatpinden ud af hans svælg.

Med udsigten til coronapas som adgangsbillet til både det sjove og meget af det nødvendige er der kommet tryk på landets testcentre.

[naviga:h3]

Der skrues op for testkapacitet

[/naviga:h3]

Tirsdag kom så også en god nyhed for mange: Der vil blive skruet op for testkapaciteten, så 300.000 kan hurtigtestes dagligt i Danmark.

Det er 100.000 mere end i dag, oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

Styrelsen opfordrer desuden til, at man lader sig teste på skæve tidspunkter, fordi der kan opstå spidsbelastning og lange ventetider.

Tirsdag aften var Falcks pressechef Lisbeth Nedergaard ude og beklage til DRs Radioavisen, at folk flere steder i landet har måttet stå længe i kø. Falck står for hurtigtest for flere regioner i landet - og blandt andet altså på Skiveegnen.

Køen til lyntest ved KCS klokken 14.55 tirsdag eftermiddag strakte sig ned ad Skyttevej og viderede ned ad Dalgas Allé. Falck meldte på det tidspunkt om en ventetid på to timer på Falcks hjemmeside.  Foto: Lindy Jørgensen
Også ved Testsatellit Skive i Brårupgade skulle rigtig mange testes, og p-pladsen var ofte helt fyldt op af biler. Til PCR-test i Brårupgade skal man bestille tid på forhånd, og et vist antal tilladte borgere »klumper sig« så sammen om den samme tid, for eksempel klokken 14. Det betyder, at hvis man ikke møder op i god tid - hvilket man ikke må, og en vagt går rundt og tjekkede det tirsdag - så sikres et vist flow uden for lang ventetid. Tirsdag eftermiddag kunne man således typisk komme igennem køen på lige under en halv time.   Foto: Lindy Jørgensen