Gå til hovedindhold
Lokalt

Lektor i socialret: Sygeplejerske-ordning i Skive Kommune er ulovlig

25-01-2018 KL. 06:20
Empty

Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Kommune har praktiseret en ulovlig sygeplejerske-ordning for flygtninge og indvandrere i omkring et år.

Det mener lektor i socialret ved Aalborg Universitet, Nina Von Hielmcrone.

Hun er overbevist om, at Skive Kommune har overtrådt loven, når samtlige flygtninge og indvandrere på sprogskolen i Skive er blevet bedt om at møde personligt op hos en sygeplejerske ved første sygedag.

- Ordningen er ikke lovlig. Som kommune må man stole på, at man er syg, når man sygemelder sig. Her går kommunen ind og siger, at den ikke tror på hele flokken af flygtninge og indvandrere, og så kræver man, at hele flokken skal møde op ved sygdom. Det strider imod proportionalitetsprincippet, fordi mål og middel ikke står mål med hinanden, siger Nina von Hielmcrone.

Nina von Hielmcrone vurderer, at Skive Kommune kan risikere, at ombudsmanden går ind i sagen, og hun mener også, at nogle flygtninge og indvandrere kan klage, hvis de er blevet trukket i ydelse.

Det første halve år var det kun flygtninge og indvandrere med hyppigt sygefravær, der skulle møde personligt op ved sygdom. Senere blev det lavet om, så det nu gælder samtlige flygtninge og indvandrere fra første sygedag.

Det kommer bag på fungerende borgmester Peder Christensen (S), der havde den opfattelse, at ordningen kun var målrettet dem med massivt sygefravær.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland