Gå til hovedindhold
Lokalt

Lever drømmen ud: Janne vil lave café i den gamle præstegård

02-12-2019 KL. 05:57
Empty

Janne Folden von Domarus foran det maskinrum ved den gamle præstegård i Hejlskov, som hun vil lave om til café. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da Janne Folden von Domarus sammen med sin familie i 2011 flyttede fra Aarhus og ind i den gamle præstegård i Hejlskov, forelskede hun sig med det samme i det gamle maskinhus.

- Da vi rullede ind på gårdspladsen første gang, sagde jeg til min mand, at der vil jeg have café, husker Janne Folden von Domarus.

Også inden familien flyttede til Hejlskov, havde Janne Folden von Domarus drømmen om en café gemt i sig, men med en stor familie, der udover far og mor tæller fem drenge, har tiden og overskuddet aldrig været der.

Nu er børnene mellem 12 og 19 år, og så er energien til andre ting kommet tilbage.

- Jeg synes, det er en naturperle, vi bor i her i Nordfjends, og jeg vil gerne være med til at udvikle vores område med et spisested her i Hejlskov. Og jeg har hele tiden sagt, at det skulle være inden, jeg bliver 50, så det skal være nu, siger Janne Folden von Domarus, der er 46 år.

Hvis alt går efter planen, vil Janne Folden von Domarus åbne for caféen til sommer.

Der skal sælges kaffe, kager, is og lidt frokost, og det hele skal baseres på lokale produkter.

Dertil er det meget muligt, at der også bliver mulighed for at købe pizza.

- Jeg elsker selv pizzaer, og til foråret tager vi til Italien for at finde inspiration til pizzaer og råvarer, siger Janne Folden von Domarus.

Til dagligt arbejder Janne Folden von Domarus som lærer i Nørager i Rebild Kommune, så derfor er caféen et hobby-projekt.

Når caféen er etableret, er det meningen, at den skal have åben om foråret og sommeren.

- Jeg håber at kunne tiltrække turister, cyklister og folk, der er på vandreture. Der er blevet åbnet op for naturoplevelser i Nordfjends med shelters og andet, og jeg håber, der også er plads til en café, siger hun.

I øjeblikket er en såkaldt landzonetilladelse sendt i nabohøring, og den slutter den 4. december.

- Naboerne siger, at hvis jeg giver en kop kaffe, så går det nok, og i det hele taget er jeg glad for opbakningen her i Hejlskov, siger Janne Folden von Domarus.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland