Gå til hovedindhold
Lokalt

Liebhaveri på Skive-egnen: Kendt hovedgård sat til salg

22-10-2019 KL. 20:23
Empty

Strandet Hovedgaard mellem Lund og Nr. Ørum er blevet sat til salg for 22,5 millioner kroner. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Strandet Hovedgaard, der ligger på Strandetvej mellem Lund og Nr. Ørum, er blevet sat til salg.

Det fortæller gårdens ejer, Niels Jørgen Jacobsen, Skive.

- Nu er tiden inde til at sælge. Jeg bliver 59 år næste gang, og vi har fire andre gårde, og den i Strandet ligger længst væk. Derudover vil jeg gerne koncentrere mig om landbruget, siger Niels Jørgen Jacobsen, der er landmand.

Niels Jørgen Jacobsen købte Strandet Hovedgaard i 2003, og formålet med købet var at få noget ud af bygningerne og stedet, som Niels Jørgen Jacobsen beskriver som idyllisk.

- Her er stille og roligt, og derfor er det også et meget populært sted, siger han.

Siden købet har Niels Jørgen Jacobsen fået gården op at stå. Der er kommet en drift på stedet, der er fornuftig, og lige nu bliver den brugt til ferieudlejning for turister.

Gården kan også lejes til fester, og sådan har det været de seneste næsten fem år.

- Det har været et spændende projekt at få gården op i omdrejninger, og jeg er godt tilfreds med, hvordan den står nu efter en del renoveringer, siger Niels Jørgen Jacobsen.

Der hører 89 hektar jord med til hovedgården, og en del af den jord kan lejes ud. Der er også en del skov og pyntegrans-produktion.

Prisen for Strandet Hovedgaard er 22,5 millioner kroner, og når vi er oppe i det prisleje, ved Niels Jørgen Jacobsen godt, at den nok ikke bliver solgt på en dag.

- Der skal jo være den rigtige køber, men nu synes jeg, at jeg har vist rettidig omhu ved at sætte den til salg, lyder det.

De senere år har Strandet Hovedgaard også været lejet ud som lokation til det store, lokale julemarked.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland