Gå til hovedindhold
Lokalt

Line har et hold med sig i kampen mod kræften

26-05-2019 KL. 16:17
Empty

Line Thorsager Christensen kæmper for anden gang mod brystkræft. Her er hun fotograferet ved årets udgave af Stafet for Livet i Skive sammen med børnene Marcus og Merle og hunden Elliott.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er svært at tage ordene fest og kræft i sin mund i samme sætning.

Men Stafet for Livet, som i weekenden gjorde sit årlige indtog i Skive, er trods kræftens opslidende alvor en folkefest. En fejring af de mange tusind mennesker landet over, som hver eneste dag tager kampen op mod kræften. Og har lovet sig selv aldrig at give op.

En af dem er 38-årige Line Thorsager Christensen fra Højslev. Hun blev ramt af brystkræft i 2010. Kræften blev overvundet, men sidste år vendte den tilbage. I det andet bryst.

Line Thorsager Christensen er nu på vej gennem et forløb, hvor hun får både kemoterapi, strålebehandling og skal opereres. Det kræftramte område i brystet skal opereres væk.

»I må gerne tale med hende, men hvis hun hviler sig, skal hun have lov til det«, får vi at vide.

Line Thorsager Christensen hviler sig ikke. Hun er den første vi møder udenfor Team Spirits telt i det grønne område bag Hancock Arena. Smilende, imødekommende, korthåret og helt åben omkring sygdommen udstråler hun ikke træthed, men tværtimod masser af styrke og energi.

- Åbenheden er et valg, som har givet mig så meget, siger Line Thorsager Christensen.

Lines kamp mod sygdommen er blevet en fælles kamp for familie, venner og andre, der er tæt på hende.

- Når folk fortæller, at jeg har gjort en kæmpeindsats for at være med her, så passer det faktisk ikke. Siden jeg meldte Team Spirit til Stafet for Livet, har alle andre end mig gjort arbejdet. Det er helt overvældende, fortæller Line Thorsager Christensen, som til daglig er klinikassistent hos Smil med Østergaard i Skive.

Sammen med sin mand Martin og børnene Marcus og Merle på 10 og 12 har hun fået over 100 til at deltage i Stafet for Livet sammen med Team Spirit.

Selv familiens hund Elliott tjente sponsorkroner ind, hver gang den gik en omgang på ruten.

Efter Stafet for livet, fortsætter familien og Line deres egen kamp. Og den skal vindes.

- Fremtiden ser lys ud. Det synes jeg. Jeg skal igennem yderligere tre operationer. De skal være med til at forhindre, at kræften får mulighed for igen at vende tilbage, fortæller Line. Udover operationer i brystet vil hun blandt andet også få fjernet underlivet.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland