Gå til hovedindhold
112

Linette blev en del af sag om mishandling: »Jeg ville ønske, jeg havde gjort noget«

16-09-2020 KL. 12:13
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På ganske få måneder blev der vendt op og ned på 19-årige Linette Bukhave Sørensens liv.

I slutningen af 2018 boede hun sammen med sin daværende kæreste i et hus på Sølvvej i Thorum, men da ekskærestens ven og hans kæreste, Christina Egebjerg Jensen, flyttede ind, begynde det at gå helt galt.

- Pludselig blev jeg vidne til vold og ydmygelse, og vi skulle aldrig have boet sammen, men det var svært at sige fra, når mændene ville det, lyder det fra Linette Bukhave Sørensen.

Efter nogle uger sammen i Thorum besluttede den nu 29-årige mand og en 24-årig mand, at de to par skulle flytte sammen i et slags bofællesskab på Lundøvej i Højslev Kirkeby.

Det havde hverken Linette Bukhave Sørensen eller Christina Egebjerg Jensen noget at skulle have sagt i.

Og derfra blev intet det samme igen.

Blot nogle få måneder efter at Linette Bukhave Sørensen havde mødt Christina Egebjerg Jensen og hendes 29-årige ekskæreste, blev hun anholdt af politiet, da flere patruljer kom og hentede den svært mishandlede Christina Egebjerg Jensen på Lundøvej.

- Mit liv blev et rent helvede, da jeg mødte den 29-årige, og jeg føler, jeg er blevet hevet med ind i det. Jeg bebrejder også min ekskæreste for at trække mig med i det, fortæller Linette Bukhave Sørensen.

Linette Bukhave Sørensen blev ved byretten i Viborg dømt for i forening at have været med til at mishandle og holde Christina Egebjerg Jensen indespærret.

Og hun blev også dømt for ikke at have reageret på volden, som hun flere gange overværede og i få tilfælde selv udførte.

Det udløste en behandlingsdom uden slutdato, og det betyder, at Linette Bukhave Sørensen løbende skal møde til samtaler om hendes liv og hverdag.

Her efterfølgende fortryder hun, at hun ikke kontaktede politiet eller andre, da hun stod midt i det, for ifølge hende selv vidste hun godt, at Christina Egebjerg Jensen blev behandlet forkert.

- Jeg var lige på nippet til at kontakte nogen flere gange, men jeg gjorde det ikke, fordi jeg var bange for, hvad der ville ske med mig, hvis jeg gjorde det. Inderst inde vidste jeg godt, at det var forkert, det jeg var med til. Og det var så slemt, at jeg overvejede at flytte hjem til mine forældre, selv om jeg ikke havde et godt forhold til dem, siger Linette Bukhave Sørensen.

Hun fortæller også, at det var svært for hende at bryde ud af det miljø, der på få måneder var blevet skabt i husene i Thorum og Højslev Kirkeby.

- Når man står midt i det, tænker man ikke så meget over det. Det skete bare. Men jeg følte mig presset af fyrene, og set i bakspejlet skulle jeg have været ligeglade med dem og gjort modstand. Jeg ville ønske, jeg havde handlet og gjort noget. Jeg skulle have meldt dem, siger hun.

Da Linette Bukhave Sørensen blev anholdt i marts 2019, var hun i gang med en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse i Skive.

Den uddannelse har hun aldrig gjort færdig, og nu går hun derhjemme og passer på sig selv og sin nye kæreste i deres bolig i Jebjerg.

Selv mener Linette Bukhave Sørensen, at hun er blevet et andet menneske, siden hun var del af en af de mest opsigtsvækkende kriminalsager på Skiveegnen i mange år.

- Jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg skal gøre, og hvad jeg ikke skal gøre. Og jeg vil gerne råde andre til at skride til handling, hvis de på samme måde bliver en del af vold, voldtægter eller mishandling. Det kan være svært at gøre noget, det har jeg selv oplevet, men jeg har lært, at ingen skal behandle andre på den måde, som Christina Egebjerg Jensen blev behandlet på, siger Linette Bukhave Sørensen.

Hun har efter dommen i byretten forsøgt at tage kontakt med Christina Egebjerg Jensens mor, men det er ikke lykkedes, og nu håber hun, at Christina Egebjerg Jensen snart kan komme videre i sit liv.

- Jeg har det rigtig skidt med, at jeg har været en del af det, men jeg har aldrig haft noget imod Christina, og jeg håber bare, at hun herfra får et godt liv. Det har hun fortjent, siger Linette Bukhave Sørensen.

Linette Bukhave Sørensen vidnede tirsdag i landsretten, og nu vil hun forsøge at lægge det hele bag sig.

- Nu slutter det for mig, og jeg har brug for at komme videre, men jeg håber samtidig på en ordentlig slutning for Christina Egebjerg Jensen, siger hun.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland