Gå til hovedindhold
Sport

Løb og cyklede om kap: Tidligere SIK-spiller vinder VM

03-09-2018 KL. 13:24
Empty

Karsten Dahl på guldpladsen ved VM i duatlon. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Karsten Dahl, som for 20 år siden var fast mand på midtbanen på Skive IK’s førstehold, kunne søndag juble over det, som formentlig er hans idrætskarrieres største triumf.

Ved VM i duatlon i den schweiziske by Zofingen kom han nemlig over målstregen som bedste mand i sin aldersklasse og kan nu kalde sig verdens bedste i alderen 40-44 år.

Karsten Dahl har tidligere kastet sig over triatlon. I duatlon er svømningen skåret væk, så der er løb og cykling tilbage, men stadig en konkurrence i tre tempo. Først løbes der, så gælder det en cykeltur, som følges af endnu en tur til fods.

VM var på den lange distance. Klokken 9.02 søndag morgen tog Karsten Dahl hul på de første 10 kilometers løbetur, som han var færdig med efter godt 36 minutter på den øjeblikkelige andenplads i sin klasse.

Så ventede 150 kilometer på cyklen. Dem tilbagelagde han på fire timer og fire minutter, overhalede tidligt sin nærmeste konkurrent, og ham holdt han også bag sig under den sidste løbetur på cirka 30 kilometer.

Karsten Dahl var i mål i en samlet tid på 6.52.34 og fandt på den sidste del af sin løbetur ind i et godt samarbejde med den professionelle danske duatlet Søren Bysted. Det tempo, de to holdt, sikrede VM-titlen i det kuperede terræn.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland