Gå til hovedindhold
Sport

Lokal esportsklub bliver opløst: »Vi kan ikke finde egnede lokaler«

09-01-2019 KL. 21:40
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den 29. januar har foreningen Esport Skive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med ét punkt på dagsordenen:

At opløse foreningen.

- Det er rigtig ærgerligt, men alle ildsjæle er efterhånden brændt ud. Den helt store drøm var, at vi kunne have lokaler i de tidligere administrationskontorer i den gamle Bodilsen-fabrik på Vinde Bakke, men lejen blev for dyr. Så har vi haft lokaler ved Ungdomsskolen, som har været en enorm støtte for os. Men nu skal de selv bruge lokalerne, som heller ikke var ideelle. Der manglede udsugning, og det har i det hele taget været rigtigt svært at finde egnede lokaler.

Det fortæller formanden for Esport Skive siden stiftelsen, Carsten Hornshøj, Skive.

Begejstringen var ellers til at få øje på, da Esport Skive tog fat i 2016.

Først fik den nystartede Esport Skive 80.000 kroner fra den lokale aktionsgruppe LAG Skive-Viborg, og siden valgte Skive Byråd at give en bevilling på 161.000 kroner fra den såkaldte bydelspulje.

Lokalerne i Vinde skulle renoveres og indrettes påny. Der var behov for skriveborde og stole samt en renovering af køkkenfaciliteterne. Der skulle skabes en tilstrækkelig IT-infrastruktur, så esporten kunne udøves under forsvarlige forhold.

I samme ombæring blev der ansøgt også om tilskud til aktivitetsredskaber som bordfodbold, bordtennis, poolbord, puder til tumle-rum og mere.

Det er Bach Gruppen i Viborg, der ejer bygningerne i Vinde, som måtte opgives.

- Det var også nødvendigt med udluftning, mulighed for aflåsning, for selv om udstyret siden anskaffelsen i 2016 måske nok har tabt lidt værdi, er det stadig meget værd - og der skal være god plads. For os var det også vigtigt at tænke fysiske aktiviteter ind i det. Det kræver bare noget. Du kan jo heller ikke gå til svømning i et almindeligt klasselokale, forklarer Carsten Hornshøj.

Omkring 50 unge har hele tiden været betalende medlemmer - og et forsøg på et samarbejde med Nr. Søby Idrætsforening, der gerne ville forsøge - viste sig heller ikke ideelt.

- Der er åbenbart længere fra Skive til Nr. Søby end den anden vej, vurderer formanden.

Han håber, at den ekstraordinære generalforsamling vil give den snart forhenværende bestyrelse mandat til at være fødselshjælper for andre på Skive-egnen.

- Vi vil gerne medvirke til, at det stadig kan være muligt at dyrke esport på egnen. Derfor vil det være naturligt for os at overdrage 10 maskiner til Ungdomsskolen og de sidste 10 til Nr. Søby, slår Carsten Hornshøj fast.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland