Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal forhandler vil betale pant for afskudt fyrværkeri: »Jeg føler, jeg har et ansvar for miljøet«

26-11-2019 KL. 20:21
Empty

Dan Lei vil gøre noget for miljøet, og derfor sætter han i år pantmærker på nytårsbatterierne. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er ikke altid lige kønt rundt om på gader og stræder den 1. januar.

Affyret fyrværkeri ligger i bunker og venter på at blive ryddet op.

Men nu er Dan Lei, der fra den 15. december sælger nytårsfyrværkeri i Krudthuset på Øster Fælled Vej i Skive, klar med et helt nyt tiltag.

Han sætter pantmærker på batterierne, så man kan få tilgodebeviser, hvis man kommer tilbage med de brugte nytårsbatterier.

- Jeg har set på det svineri efter nytårsaften i mange år, og når man er stor nok til at sælge fyrværkeri, skal man også være stor nok til at være med til at rydde op. Jeg føler, jeg har et ansvar i forhold til miljøet, og miljøet ligger mig meget på sinde, så derfor gør jeg det her, siger Dan Lei.

Hvis man kommer med et brugt batteri, der er købt hos Dan Lei og Krudthuset, får man et tilgodebevis på 25 kroner til næste år, og hvis man kommer og afleverer et batteri, der ikke er købt hos Dan Lei, får man et tilgodebevis på 10 kroner til næste år.

- Det kan godt være, at der så næste år kommer lidt flere og køber krudt hos mig, men det er ikke på grund af økonomien, jeg gør det. For mig handler det om at efterlade miljøet og byen så ren som muligt efter nytårsaften, siger Dan Lei.

Pantmærket er lavet i samarbejde med Royal Fireworks, og Dan Lei frygter på ingen måde, at nogen vil snyde med det.

- Hvis nogen snyder med pantmærkerne, så betaler jeg gerne selv, hvis vi bare kan få ryddet op. Det er det vigtigste, lyder det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland