Gå til hovedindhold
Erhverv

Lokal godsejer køber et af Danmarks største svinelandbrug

23-09-2020 KL. 13:56
Empty

Niels Rauff Hansen, der ejer Søvang Gods i Søby, har sammen med sin søn købt en af Danmarks største svineproduktioner. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

2019 var et rigtig godt år for de danske svineproducenter.

Det viser flere regnskaber for 2019 fra de danske landmænd, der har investeret i svineproduktion.

En af dem er Niels Rauff Hansen fra Søby, der blandt andet ejer Søvang Gods.

For et par måneder siden kunne hans selskab Rauff Group A/S præsentere et overskud på 29,7 millioner kroner efter skat for 2019.

Det har fået egenkapitalen til at stige med 19 millioner kroner, så den nu samlet lyder på 334 millioner.

- Jeg vil ikke kommentere regnskabet i detaljer, men jeg kan konstatere, at det var et tilfredsstillende regnskab, lyder det fra Niels Rauff Hansen.

Men han tør ikke spå om, hvorvidt 2020 bliver et lige så godt år.

- 2020 begyndte rigtig godt, men corona og den afrikanske svinepest har trykket markedet noget, så jeg ved ikke, hvad det ender med endnu, siger Niels Rauff Hansen.

Men sikkert er det, at Niels Rauff Hansen har brugt nogle af pengene på at købe en af Danmarks største svineproduktioner, Eskelund, der ligger mellem Middelfart og Assens på Fyn.

Det bekræfter han selv over for Skive Folkeblad.

- Jeg kan bekræfte, at jeg sammen med min søn har købt Eskelund, og at overtagelsen sker med virkning her fra 1. oktober. Og jeg kan sige, at vi har haft Eskelund på radaren i et stykke tid. Sådan er det, når man begiver sig ud i så stor en investering, fortæller Niels Rauff Hansen.

Eskelund har cirka 1000 hektar markdrift og en svineproduktion på 100.000 slagtesvin årligt.

Gården indeholder også en foderfabrik, der både forsyner egen besætning og tilbyder eksternt salg af foder, samt en transportafdeling.

I Danmark ejer Niels Rauff Hansen blandt andet Søvang Gods, og han er også hovedejer af Søvang Svineproduktion, som han driver sammen med sønnen Mads Rauff-Bjerre.

Svineproduktionen på Søvang gav i 2019 alene et overskud på 9,1 millioner kroner efter skat.

I udlandet ejer Niels Rauff Hansen en stor andel i Dan-Slovakia Agrar, der producerer svin i Slovakiet, og en mindre andel i Polen Invest, der ejer hovedparten af Goodvalley A/S, der driver landbrug med fokus på svineproduktion i Polen, Ukraine og Rusland.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland