Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal havnefoged med opråb til turister: »Selfier med sælungerne slår dem ihjel«

28-07-2020 KL. 13:16
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De spættede sæler er søde, og deres unger er endnu mere nuttede. Men havnefoged ved Sundsøre Lystbådehavn, Bendt Kristiansen, går nu ud med en klar advarsel til turister og andet godtfolk.

- Det er fint, at de vil tage selfier sammen med sælungerne, men det slår sælungerne ihjel, siger Bendt Kristiansen.

Han forklarer, at de spættede sæler lægger deres sælunger på land, mens de selv går i fjorden for at fange mad til sig selv og ungen. Men sælmødrene er årvågne, så de kommer ikke i nærheden af deres unger, så længe, der er mennesker, og kan de efterfølgende lugte, at der har været mennesker henne og røre ved sælen, så risikerer man, at de også støder deres egen unge fra sig. Og det overlever ungerne ikke.

- Jeg har smidt tre døde sæler i vandet i år. Jeg har prøvet at spærre af med refleksbånd, men det bliver ikke respekteret. Men det ville være rart, hvis folk ville lade sælerne være, siger han og spørger:

- Du kender godt hylerne, ik’? Det er dem, der ligger og hyler på deres mor, som ikke vil kendes ved dem. Det hyler, indtil de dør, forklarer han.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland