Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal idrætsforening advarer: Corona-smittet instruktør var med til badmintonaften

25-09-2020 KL. 14:26
Empty

En udefra kommende instruktør ved et badmintonarrangement i Durup har vist sig at være smittet med Covid-19. Nu opfordres alle deltagere til at lade sig teste.
Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tre døgn efter, at en instruktør deltog ved et badmintonarrangement for voksne i Durup, blev instruktøren testet positiv for Covid-19. Det skriver Durup Idrætsforening ud i et brev til en stor del af badmintonudøverne og i et opslag på Facebook. Den smittede instruktør var hentet ind via DGI og kommer altså ikke fra lokalområdet.

I brevet opfordrer Durup IF til efter samråd med DGI, at alle deltagere lader sig teste, og at dem, der har været i tæt kontakt med instruktøren skal testes.

»Andre deltagere, der har været til stede ved badmintonarrangementet og i nærheden af vedkommende, er forsøgt kontaktet direkte (et åbent arrangement uden tilmelding) med henblik på en nærmere vurdering af smitterisikoen og orienteret om, hvilke forholdsregler de eventuelt skal tage«

Formand for Durup IF, Johnny Knudsen, er selvsagt træt af situationen, men mener, at foreningen har handlet korrekt, når sket er sket.

- Man kan jo sagtens bagefter sige, at det her skulle vi ikke have gjort. Men vi havde taget vores forholdsregler og havde blandt andet lavet afstandskrav under spisningen. Vi vurderede, at badminton ikke er en kontaktsport og havde også sørget for, at vi overholdt retningslinjerne i forhold til antal deltagere, siger Johnny Knudsen og anslår, at der var omkring 30 voksne deltagere.

- Instruktøren gjorde også meget ud af, at man ikke skulle sige tak for kampen med håndtryk, at der blev sprittet af og ikke givet kram. Instruktøren sprittede også selv af flere gange undervejs, siger Johnny Knudsen.

Da Durup IF torsdag fik at vide, hvilken situation foreningen stod i, rådgav den sig med både DGI og Sundhedsstyrelsens coronahotline om blandt andet smitteopsporing.

Mange af aftenens deltagere kunne nås via idrættens fælles netværkssystem Conventus. Her har de fleste af badmintonspillerne fået besked, fordi de allerede var tilknyttet badmintonafdelingen. Derudover har foreningen lavet opslag på både hjemmeside og Facebook og sendt en appel ud til dem, der deltog.

- Snak med din makker, og fortæl makkeren om det, så vi er sikre på, at det kommer hele vejen rundt, lyder opfordringen fra Johnny Knudsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland