Gå til hovedindhold
Kultur

Lokal pige skal optræde i Boxen: 10-årige Astrid er med i MGP-finalen

02-02-2019 KL. 10:00
Empty

MGP 2019: I en alder af blot 10 år er Astrid Juhl-Poulsen (forrest) klar til at sætte Sevel på landkortet ved årets børne-melodi grand prix den 2. marts i Jyske Bank Boxen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR Presse

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Med sine blot 10 år er det lykkedes for Astrid Juhl-Poulsen fra Sevel at synge sig frem til finalen i årets MGP.

Astrid bliver næstyngste finalist, når hun lørdag den 2. marts går på scenen i Jyske Bank Boxen og foran 15.000 publikummer vil synge det bedste, hun kan.

»Når jeg danser«, er titlen på sangen, som Astrid er klar til at synge for hele Danmark og hvem, der ellers måtte følge med i det spændende arrangement, som år efter år trækker børn og voksne til.

Som tidligere år står DR bag MGP, og igen i år får vi fornøjelsen af at have 10 numre, når finalen skal afgøres.

På scenen i Jyske Bank Boxen i Herning vil 10-årige Astrid fra Sevel være den af finalisterne, som er mest på hjemmebane. Ikke blot vil Astrid være alene om at repræsentere det jyske hovedland. Hun har også mindre end tre kvarters kørsel fra hjemmet på Svendshedevej til Jyske Bank Boxen på Kaj Zartows Vej. Alene den afstand gør det sandsynligt, at mange lokale vil finde vej til den populære Boxen.

Astrid har selv skrevet »Når jeg danser«, og sangen handler om det at turde være sig selv og at gøre det, som man selv synes, er sjovt.

Astrids deltagelse vil uden tvivl skabe spænding rundt omkring på egnen. Alene med sin deltagelse har den 10-årige pige skrevet sig ind i en del af historien, som uanset placeringen ved MGP, både før, under og efter afgørelsen i Jyske Bank Boxen vil give anledning til regional begejstring.

Allerede i dag, den 2. februar, viser DRTV og DR Ultra de første af en række udsendelser om deltagerne i MGP 2019. Udsendelserne har fået fællestitlen »Drømmen om MGP«.

Mere end 460 børn sendte i august deres MGP-bidrag til DR, og 50 af dem gik videre til workshops, som i september fandt sted i Aarhus og Ringsted. Her blev børnene inspireret og vejledt af professionelle musikere, der gav dem en musikalsk indsprøjtning, som børnene enten kunne tage med sig hjem i deres videre leg med musik eller med i MGP-forløbet.

I løbet af de i alt tre workshops blev 20 deltagere udtaget til auditions i Aarhus og København, og her blev Astrid Juhl-Poulsen sammen med de øvrige finalister udvalgt.

Siden oktober er MGP-finalisterne mødtes på bootcamps, hvor de har lavet prøver på deres optræden.

Magnus Banner er som redaktør på MGP 2019 naturligt begejstret for konceptet og siger:

- Det er overvældende, hvor mange der hvert år sender bidrag ind, og selvom det også er en musikkonkurrence, er det frem for alt en hyldest til musikken og dens samlende egenskab. Finalisterne konkurrerer om at vinde, men mest af alt er de sammen om at skabe en stor musikfest for hinanden og hele landets børn. Fra de indledende bootcamps til de intense dage op til showet udvikler de et helt særligt sammenhold. Og det er en energi, der mærkes helt frem til finalen, hvor de står og hepper og hujer på hinanden foran scenen. MGP lykkes, når det samler familien og inspirerer børn til at skabe egne sange, men også til at være gode venner.

Årets yngste MGP-deltager er ni år og fra hovedstadsområdet. Den ældste er 15 og fra Nordsjælland.

En enkelt finalist er fra Fyn, de resterende er fra Sjælland - syv af dem er fra henholdsvis Nordsjælland og Hovedstadsområdet.

Tre af de 10 numre, der kommer på spil i finalen, har hver to syngende finalister.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland