Gå til hovedindhold
Kultur

Lokal sangskriver har fem sange klar om barndomsbyen

25-05-2019 KL. 08:36
Empty

Jakob Alsbjerg vender hjem til byfesten i Roslev med fem nye sange om barndomsbyen. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fem nyskrevne sange, der alle omhandler og tager udgangspunkt i det Roslev, der eksisterede, da sangskriveren voksede op, opføres for første gang live ved byfesten i Roslev i dag lørdag i forbindelse med frokosten i teltet.

Sangskriveren er 43-årige Jakob Alsbjerg, der er vokset op i Roslev og flyttede fra byen, da han var i begyndelsen af 20’erne, men når han er hjemme på besøg, føles det netop som at komme hjem.

- Så er det sjovt at køre en lille tur rundt og se, hvordan byen udvikler sig og hvad der sker i HRH, siger Jakob Alsbjerg, der glæder sig til at spille hjemme i Roslev.

- Men jeg kan også godt mærke, at vi kommer tæt på, siger han.

- Sangene er reminiscenser fra min barndom i Roslev. Det kom sig egentlig af, at jeg læste Dan Turèlls »Vangede billeder« om hans barndom og begyndte at tænke mere på min egen barndom. Den første sang kom af sig selv. Jeg sad bare og spillede lidt guitar, og så opremsede jeg alle de butikker, der var i byen, da jeg voksede op, så der er et flow i det. Derefter fik jeg lyst til at udforske Roslev som tema, forklarer Jakob Alsbjerg, der lige nu går med en tanke om at inkorporere det med at spille musik endnu mere i sit liv.

Jakob Alsbjerg har udgivet sin første EP med fem sange »Opråb/Oprør«, og efter han for et års tiden siden dannede bandet »Jakob A og De sidste« er han lige nu ved at lave sin anden EP med yderligere fem sange sammen med bandet.

- Jeg skriver sange om temaer. Den nye »FarveL/Far vel« udgives sammen med bandet og handler om døden, om at miste, men også om at stikke af fra noget, siger Jakob Alsbjerg, der også går med en drøm om at indspille og udgive Roslev-sangene.

- Jeg har ambitioner om at komme ud og spille noget mere. Vi har ambitioner med bandet og er klar til at gøre en indsats. Men vi er ikke blåøjede, vi ved godt, hvordan musikbranchen ser ud nu om dage, men vi skal ud at spille flere koncerter i sommerens løb, blandt andet i Viborg og Aarhus, siger Jakob Alsbjerg.

Han voksede op i et musikalsk hjem med en far, der har spillet meget folkemusik, men han var han en sen starter, der blev en 17-18 år, før han fik sin første guitar. Udover et år på Skive Musikskole er han mest af alt selvlært, og han siger selv, at han ikke er en ekvilibrist på sit instrument.

- Jeg er mest af alt interesseret i at skrive sange. Teksterne fylder meget i min musik, siger han.

Efter at være flyttet fra barndomsbyen var Jakob Alsbjerg militærnægter i København på Østre Gasværk og arbejdede nogle år derefter som scenetekniker.

Men han ville gerne hjem til Jylland og flyttede til Aarhus og tog først en HF og blev efterfølgende uddannet folkeskolelærer med linjefag i blandt andet musik. Siden har han sideløbende med musikken arbejdet som scenetekniker igen og har også en Bob Dylan-kopiduo, han tager ud at spille med.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland