Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal SF-kandidat er glad for flot EP-valg: »Det er meget imponerende«

27-05-2019 KL. 11:50
Empty

Thue Grum-Schwensen fra Rødding, der var opstillet til EU-valget for SF, er glad for partiets imponerende valg søndag. Foto: Otto Poulsen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det var en glad Thue Grum-Schwensen fra Rødding, der sent søndag aften kunne lægge sig til at sove.

Den lokale EU-kandidat for SF havde i timerne forinden været vidne til, at hans parti i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet var gået frem både på landsplan og i Skive Kommune.

Og fremgangen kom på trods af, at partierne Enhedslisten og Alternativet, der også hapser »grønne« stemmer på venstrefløjen, for første gang stillede op til valget.

- Det er et meget flot valg, vi har fået. På forhånd var der udsigt til større kamp om stemmerne denne gang, men alligevel gik vi frem og blev det tredjestørste parti, så det er meget imponerende, siger Thue Grum-Schwensen.

Når SF formåede at få så mange stemmer, skyldes det ifølge Thue Grum-Schwensen, at SF i mange år har kørt den grønne dagsorden.

Ikke mindst gennem spidskandidat Margrete Auken.

- Klimaet har spillet en stor rolle, og Margrete Auken har altid været klimaforkæmper. Jeg tror, at partiets historik har gjort et positivt udslag for os. Vi mener det alvorligt med klimaet, og det har vi altid gjort, så vi er meget troværdige på den front, siger Thue Grum-Schwensen.

Mangler personlige stemmetal

På landsplan er SF gået frem til 13,2 procent af stemmerne mod 10,9 i 2014.

I Skive Kommune er partiet gået frem til 9 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 2,4 procentpoint.

Der er endnu ikke talt personlige stemmer op, så Thue Grum-Schwensen ved ikke, hvordan han personligt har klaret valget.

Men han lever også med, at det er gået partiet godt.

- Jeg glæder mig over et godt valg, uanset hvordan det er gået mig personligt. Og jeg er også glad for, at stemmeprocenten til valget blev rekordhøj. Det er med til at legitimere vores engagement og arbejde i EU, siger Thue Grum-Schwensen.

SF får to mandater i det nye parlament, og det bliver med sikkerhed Margrete Auken, mens der endnu er tvivl om det andet mandat.

Den duel står i skrivende stund mellem Karsten Hønge og unge Kira Marie Peter-Hansen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland