Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal solcelleejer føler sig snydt: Beskylder Christiansborg for løftebrud

11-07-2018 KL. 13:33
Empty

- Man trækker tæppet væk under almindelige borgere, som har investeret i et anlæg i god tro, siger Johan Wad Chilvers (Tv. på billedet). Arkivfoto.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I 2012 brugte Johan Wad Chilvers i Hvidbjerg familiens sparepenge på solceller.

Han gjorde det med lovning på den årsbaserede nettoafregning, hvor billig solskinsstrøm om sommeren populært sagt får elmåleren til at gå baglæns i de mørke vintermåneder.

Men nu vil det statsejede Energinet tvangsflytte ham og tusinder af andre danske solcelleejere over på en timebaseret nettoafregning, hvor fordelen ved solskinsstrømmen forsvinder.

Problemstillingen var fremme allerede sidste sommer, men tilsyneladende er der ingen vilje fra Christiansborg til at finde en løsning, der tilgodeser solcelleejerne, konstaterer Johan Wad Chilvers.

- Det virker helt hen i vejret. Det er klokkerent løftebrud, mener han.

Johan Wad Chilvers fra Hvidbjerg investerede i 2012 i et solcelleanlæg til 125.000 kroner.

Da Johan Wad Chilvers investerede i solceller, var der slet ikke nogen tidsbegrænsning på vilkårene for denne afregningsform overhovedet. Men umiddelbart efter i 2012 blev det ændret til, at et politisk flertal ville frede ordningen i kun 20 år.

Nu kan Johan Wad Chilvers så konstatere, at det statsejede Energinet tilsyneladende får held til at få ændret afregningsordningen allerede nu - og ikke om 20 år - så den ændres til en timeafregning. Det er kommet som en tyv om natten, mener solcelleejeren fra Hvidbjerg.

Timeafregningen betyder, at hustanden ikke kan - populært sagt - »gemme« for meget produceret strøm om sommeren til de solfattige timer om vinteren.

- Man trækker tæppet væk under almindelige borgere, som har investeret i et anlæg i god tro, siger Johan Wad Chilvers.

Læs mere i dagens avis.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland