Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokal V-formand støtter, at Løkke og Kristian Jensen fortsætter i formandskabet

20-08-2019 KL. 11:21
Empty

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Enkelte fremtrædende medlemmer af Venstre forlanger åbent, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen træder tilbage som formand og næstformand for partiet.

Blandt dem, der sår tvivl ved deres ledelse, er Mette Marie Thomsen, formand for Holstebro Kommunes Venstreforening.

- Nu har formanden og næstformanden brugt fem år på at få tingene til at køre, uden at det rigtigt er lykkedes, så jeg kan have min tvivl, om det kommer til at lykkes, sagde hun søndag til Jyllands-Posten.

Som kommuneforenings-formand er hun med i Venstres hovedbestyrelse. Det samme er Kenneth Enggrob, formand for Venstre i Skive Kommune.

De to skal snart til møde i hovedbestyrelsen. Kenneth Enggrob kommer ikke til at forlange Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens afgang.

- De, der stadig diskuterer personer i partiet, falder i den grøft, vi vil ud af - vi vil diskutere politik i stedet for personer, siger Kenneth Enggrob.

Han støtter Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som formand og næstformand.

- Men jeg kræver, at de rejser sig sammen og oplyser os om Venstres politik frem til næste valg. Uden det kommer vi ikke uroen i partiet til livs, mener Kenneth Enggrob.

I 2014 udfordrede Kris­tian Jensen Lars Løkke Rasmussen. Det endte med, at Lars Løkke Rasmussen i en kælder i Odense Congress Center satte Kristian Jensen på plads, hvorefter Kristian Jensen lagde sit oprør ned, og det »delte formandskab« blev lanceret.

Dét formandskab er nu også lagt ned, og den tilsyneladende enighed mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen efter mødet i kælderen i Odense, synes efter sommerens hændelser kun at være tilsyneladende.

Efter Venstres folketingsgruppes sommermøde forleden synes der - i hvert fald på overfladen - at være enighed i toppen af Venstre.

- Hvis enigheden igen bare er en facade, og modsætninger i partiet består, så kan Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen ikke fortsætte som ledere af Venstre. Hvis den mindste fornemmelse af, at enigheden blot er en facade, består, så ryger vi hurtigt ind i en ny diskussion om personer, siger Kenneth Enggrob.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland