Erhverv

Lokal virksomhed fusionerer med Mors-firma: 30 ansatte samles nu i Skive

Skive Frugt er vej til at fusionere med Grøntbørsen Mors. Datoen er sat til 1. juli, men de to firmaer har allerede nu så småt fundet sammen på Ulvevej i Skives sydlige industrikvarter, hvor Skive Frugt opererer fra i dag.

Cirka 30 ansatte får virksomheden, der kommer til at hedde Skive Frugt og Grøntbørs. Det er indtil nu lykkedes at undgå afskedigelser trods coronasituationen. Og Skive Frugts nuværende ejer, Lars Baagøe, ser umiddelbart optimistisk på den nærmeste fremtid.

- Som det ser ud nu er vi på vej tilbage mod »index 100« (omsætningsniveauet før coronakrisen, red.). Det er hurtigere end vi havde forventet. Den fusionerede virksomhed vil fremover have fire sælgere tilknyttet, og det vil give os muligheder for at vokse i fremtiden, siger Lars Baagøe, som hidtil har ejet Skive frugt.

Mens Lars Baagøe fortæller, illustrerer en konstant kimende telefon på den anden side af det dobbelte skrivebord, at corona-stilheden forlængst er brudt.

Regin Iversen har travlt med at styre dagens leverancer i hus, så fejl undgås, og guerødder, kartofler og meget andet bliver leveret, netop som modtageren ønsker det.

Lars Baagøe bliver administrerende direktør i det nye firma, mens Grøntbørsen Mors’ ejer Regin Iversen bliver bestyrelsesformand og får ansvar for den daglige drift, indkøb og lager.

Ønsket om at blive »en større spiller« på markedet vil Skive Frugt og Grøntbørs blandt andet realisere ved at udvide sortimentet til andre varer end frugt og grønt.

- Det vil være logisk, at vi udnytter vores distributionsnet til også at kunne tilbyde kunderne andre varer, siger Lars Baagøe.

Skive Frugt har allerede afprøvet ideen som distributør af fisk for virksomheden Kyst i Hanstholm. Et samarbejde begge parter har været meget tilfredse med.

Skive Frugt og Grøntbørs leverer frugt og grønt til en lang række forskellige kunder. Det er for eksempel restaurationer, hoteller, skoler og efterskoler samt virksomheder, der f. eks har frugtordninger for medarbejderne.

Den nyfusionerede virksomhed kommer til at råde over 14 biler og et distributions-net, der rækker ud til det meste af Jylland.

- Vi kunne sagtens have drevet virksomheder videre hver for sig uden at fusionere, men vi så uendelig mange muligheder ved at tage de bedste ting fra de to virksomheder, og fusionere dem - både for driften, men også for vores kunder. Bestilling, levering og service vil fortsætte præcis som det er i dag eller måske endnu bedre, lyder det fra Lars Baagøe og Regin Iversen i den pressemeddelelse, de har udsendt om fusionen.

De var tidligere hårde konkurrenter. Så hårde, at de har prøvet at skændes i telefonen, når »konkurrenten kom på tværs«.

Blandt andet derfor har de let ved at se, at der er lavthængende frugter at plukke ved at samarbejde.

Men Lars Baagøe præciserer, at det for Skive Frugt og Grøntbørs bliver nøglen til tilfredse kunder at virksomheden, selv om den bliver større, bliver ved med at »levere varen« som en lille virksomhed.

- Fleksibilitet, kvalitet og service skal vi stadig kunne levere - og gerne i endnu større omfang. Det er vi meget opmærksomme på. Det har altid været begge virksomhedens DNA at opfatte os som det lille grønthandler. Det vil vi holde fast i som grundstenen i den nye virksomhed, fastslår han.

Regin Iversen (til venstre) og Lars Baagøe kunne godt råbe højt af hinanden, da de var konkurrenter. Nu er drømmen at vækste sammen. Kunsten er at gøre det og samtidig at forblive »små«, når det handler om at være tæt på kunderne. For det vil de blive ved med at være, lover de to. Foto: Thomas Johansen
Snart skal der sættes nyt navn op på facaden på Ulvevej. Skive Frugt og Grøntbørs kommer den fusionerede virksomhed til at hedde. Foto: Thomas Johansen