Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokale apoteker melder udsolgt: Termometre revet væk

04-04-2020 KL. 09:53
Empty

Arkivfoto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Brian Laursen

blau@skivefolkeblad.dk

Det er stort set umuligt at opdrive et termometer til at måle sin krops-temperatur med.

Apotekerne i Skive og Salling må i øjeblikket sende talrige kunder ud af døren uden at kunne hjælpe dem. Coronavirusset har fået salget af termometre til at eksplodere, og nu er der udsolgt med en forventet næste leverance i Danmark tidligst i uge 20.

- Det har lange udsigter, må vi desværre tilstå. Det er et problem, når alle i hele verden skal måle deres temperatur på samme tid, siger Peter Krüger Bak, som er indehaver af tre apoteker i Skive og et i Stoholm.

- Det er frygteligt utilfredsstillende ikke at kunne hjælpe folk, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg i mit apotekerliv måtte sige, at jeg ikke har nogen termometre.

Apotekerne i Roslev og Balling har i årets første tre måneder næsten tredoblet salget af termometre. Og tendensen er ikke enestående for Skive-egnen, fortæller sundhedsfaglig chefkonsulent i Apotekerforeningen, Helle Jacobsgaard:

- Det er ikke et lokalt problem i Skive, at apotekerne melder udsolgt af termometre. Sådan er det over hele landet. Vi kan selvfølgelig ikke udelukke, at nogle apoteker stadig har nogle, de kan sælge af. Men vi kan se, at apotekernes leverandører har tomme lagre og har haft det længe, siger hun.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland