Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokale diskoteker tror ikke på snarlig genåbning: »Der er nul chance for, at vi får lov til at åbne i august«

06-08-2020 KL. 07:26
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Diskotekerne og natklubberne blev for nogle måneder siden stillet i udsigt, at de kunne åbne i forbindelse med genåbningens fase fire under coronakrisen.

Nærmere bestemt blev den 8. august meldt ud som en dato, der kunne komme i spil, men det er den nu på ingen måder længere.

Det har et par af restauratørerne i Skives natteliv set i øjnene.

- Der er nul chance for, at vi får lov til at åbne i august. Jeg tror først på, det er realistisk til oktober, siger Knud Mogensen fra Zwei Grosse Bier Bar på Nordbanevej.

Og samme opfattelse har Jens Østergaard, der ejer Manhattan i Thinggade.

- Hvis jeg ser på det med forretningsmæssige briller, så vil jeg gerne åbne nu, men hvis jeg ser på det med fornuftige briller, så skal vi som minimum vente til 1. september og se, hvordan situationen er, siger Jens Østergaard.

Tidligt tirsdag gik først Kåre Mølbak, der er faglig direktør hos Statens Serum Institut, ud og sagde, at han ikke sundhedsfagligt kan anbefale næste fase af genåbningen af Danmark.

Det fik senere sundhedsminister Magnus Heunicke til at reagere.

- Jeg kan ikke være med til, at natklubber og diskoteker bliver en del af genåbningen med fase 4, når der er bekymrende tegn på, at der kan være hotspots, sagde Heunicke til TV 2 tirsdag aften.

Både Knud Mogensen og Jens Østergaard melder sig ellers klar til at åbne.

Knud Mogensen har en klar corona-plan klar, som han ikke vil løfte sløret for endnu, og hos Manhattan er spritten klar over det hele.

- Vi har brugt coronapausen til at gentænke en strategi, for vi tror på, at det fremover bliver en anden måde, man går i byen på. Selve konceptet kommer vi først frem med, når der gives grønt lys, men jeg kan sige så meget, at smitteapp´en kommer i brug, når man skal ind hos os, siger Knud Mogensen.

Hos Jens Østergaard har hjælpepakkerne været en ven, mens diskoteket har været lukket, men han ved ikke, hvor længe de varer ved.

Og hvis de på et tidspunkt ophører, ser han sig nødsaget til at handle.

- Jeg har jo stadig en husleje, der skal betales, så hvis hjælpepakkerne forsvinder, så må jeg jo blive nødt til at åbne fra eksempelvis klokken 19-24 om aftenen. Det er sådan nogle tanker, jeg går med, siger han.

De to diskoteksejere følger intenst med i udmeldingerne fra regering og myndigheder, og begge kan leve med, hvis der kommer styr på situationen inden årets slutning. Men det må ifølge dem meget gerne være inden november.

- Det vil gøre ondt på os, hvis vi skal holde lukket i november og december. Det er der, vi har en stor del af vores omsætning, så det er katastrofalt, hvis vi ikke kan åbne omkring jul, siger Knud Mogensen.

Det er planen, at Folketingets partier den 12. august skal forhandle om, hvordan den videre genåbning skal foregå.

Her vil regeringen præsentere den samlede anbefaling og redegørelse fra Statens Serum Institut.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland