Gå til hovedindhold
Erhverv

Lokale investorer køber konkursramt efterskoles bygninger

13-09-2019 KL. 10:11
Empty

Kongenshus Efterskole gik konkurs i 2018, og siden har ejendommen levet et aktivt liv på markedet, før den for nylig blev solgt til lokale investorer. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tidligere Kongenshus Efterskole er blevet solgt til lokale investorer.

I 35 år gav skolen i Sdr. Resen unge mennesker livslange minder, indtil en konkurs i 2018 satte en stopper for efterskolens videre eksistens.

Nu, godt et år senere, begynder det at lysne i horisonten for den tomme skole, for en køber har meldt sig på banen, og nu skal der være liv i ejendommen igen. Det er en gruppe af lokale investorer og ildsjæle, der har købt den tidligere efterskole.

- Det var synd, ejendommen bare lå øde hen - for både bygningerne og området. Det er et helt fantastisk sted, som har mange anvendelsesmuligheder. Det ligger jo naturskønt og perfekt mellem Karup, Viborg og Skive, fortæller Benny Tolstrup, som er blandt køberne fra Kongenshus Invest i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Der er tale om meget pæne faciliteter, som lynhurtigt kan tages i drift, når vi finder de rette til at drive stedet.

Kongenshus Invest, som er det navn, investorerne har samlet sig under, har indtil videre ingen konkrete planer med ejendommen, men Benny Tolstrup fortæller, at de er i dialog med interesserede, potentielle lejere.

Ifølge den sælgende erhvervsmægler, Martin Meier-Jensen, er det ikke usædvanligt, at der skal lang tid og mange fremvisninger til, før en sådan ejendom skifter hænder. Flere punkter har nemlig gjort salget svært.

- Det er gode, fine bygninger, men placeringen og anvendelsesmulighederne sender prisen ned. Udfordringen er, at lokalplanen dikterer, der kun må drives skole på matriklen. Vores erfaring siger, at køberskaren er meget lille, når det kommer til klasselokaler med overnatning, fortæller Martin Meier-Jensen, som er den erhvervsmægler hos Nordicals Randers, Viborg, Skive, der har stået for salget af efterskolen.

Han konstaterer dog samtidig, at der har været stor interesse for ejendommen og mange fremvisninger.

- Gode efterskoler kan sagtens løbe rundt, men du skal typisk op i et stort elevtal på over 100, før det bliver rentabelt. Der var kun plads til 80 her, så der skulle tænkes kreativt, både fra vores og de potentielle køberes side, og det er absolut nogle gode folk med nye idéer, der nu skal skaffe ejendommen nyt liv, slutter han.

Der foreligger endnu ikke nærmere oplysninger om, hvad de interesserede lejere ønsker at bruge den tidligere efterskole til

Kongenshus Efterskole gik konkurs i 2018, og siden har ejendommen levet et aktivt liv på markedet, før den for nylig blev solgt til lokale investorer.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland