Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokale kommuner er klar fra i dag: Nu er der åbnet for besøg på plejecentre

02-07-2020 KL. 10:39
Empty

I halvanden måned har det kun været muligt med udebesøg på plejecentrene. Fra i dag er det også muligt med besøg indendørs. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Torsdag har Skive Kommune åbnet op for besøg på plejecentrene både ude og inde.

Det sker som følge af, at regeringen har åbnet yderligere op for besøg på plejecentrene.

- Vi har arbejdet på at få de nødvendige værnemidler leveret til alle plejecentre, så alle kan føle sig trygge i forhold til nye besøg, og det er kommet på plads nu, siger Marianne Frost, der er leder af plejeboligenheden og souschef i Pleje- & Visitation.

Skive Kommune har dog fortsat fokus på at forhindre smittekæder i at opstå, og derfor opfordrer kommunen de pårørende til at overholde Sundhedsstyrelsens og Styrelsen for Patientsikkerheds anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd.

Det bliver også pointeret, at det vil være obligatorisk at udføre håndhygiejne inden besøg, mens man som besøgende vil blive tilbudt at bære mundbind.

Indtil nu har det kun været muligt at aflægge besøg på plejecentrene udenfor og under nogle strenge restriktioner.

De blev indført for at beskytte nogle af de mest sårbare borgere mod coronavirus.

Men selv om det har været en anderledes form for besøg, mener Marianne Frost alligevel, at de udendørs besøg har været en succes.

- Vi er godt klar over, at det har haft nogle store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og deres pårørende, men jeg vil samtidig sige, at vi har haft nogle supergode besøg ude, når vejret har været godt, siger Marianne Frost.

Også i Viborg og Holstebro kommuner bliver der åbnet op for besøg på plejecentre torsdag.

- Vi nærmer os nu endelig en mere normal hverdag, og det er en lettelse, at borgerne igen kan få besøg i deres egen bolig, hvis de ønsker det. Det har vi set frem til længe. Men midt i glæden er det vigtigt for mig at minde om, at smitten stadig er til stede i samfundet. Vi må ikke glemme forsigtigheden, for vi skal ikke have smitten ind til vores svage borgere, siger Lone Langballe (DF), der er formand for Ældre- og Aktivitetsudvalget i Viborg Kommune.

Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Regeringen har den 30. juni 2020 indgået en aftale om test af personale på plejehjem og i hjemmeplejen.

Formålet med jævnlig testning er at overvåge smitten i samfundet og at beskytte ældre, som er særligt udsatte for at blive alvorligt syge, hvis de rammes af covid-19.

Hyppigheden af test af personalet vil afhænge af, hvor udbredt smitten er i den enkelte kommune, og kommunerne kategoriseres løbende som enten »rød« eller »grøn« afhængig af det aktuelle antal smittede.

I øjeblikket er kun én kommune i Danmark »rød«, og hvis en kommune går fra »grøn« til »rød«, vil kommunen blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, så der kan testes hyppigere.

Det er dog frivilligt for den enkelte medarbejder, om man vil lade sig teste.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland