Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokalt ældrecenter frikendt i sag om dødsfald

18-09-2019 KL. 06:37
Empty

Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da en mand, der var tilknyttet Selde Ældrecenter, for ikke så mange uger siden døde, spredte der sig en mistanke om, at han kunne være død af legionella-bakterier fra Selde Ældrecenter.

Skive Kommunes analyseapparater fandt samtidig et forhøjet bakterie kimtal i en af gæstelejlighederne på Selde Ældrecenter, og derfor blev der taget vandprøver fra ældrecentret, som siden er blevet undersøgt hos Statens Seruminstitut.

Men nu har Skive Kommune fået svar fra Statens Seruminstitut, og manden er ikke død af bakterier fra Selde Ældrecenter.

- Tallene på prøverne er langt under den grænse, man skal tage alvorligt. Vores tekniske afdeling har telefonisk fået oplyst fra instituttet, at der ikke er et match mellem de typer bakterier, der er fundet, og den type, der var i patienten/borgeren. Så borgeren er ikke blevet inficeret i Selde, siger Marianne Frost, der er leder af Plejeboligenheden samt stedfortrædende pleje og visitationschef.

Den afdøde mand var også indlagt på Viborg Sygehus inden sin død, og det kan ikke afvises, at han er blevet inficeret med bakterier netop på Viborg Sygehus, der tidligere har haft problemer med legionella-bakterier.

Skive Kommune havde sidste år udfordringer med legionella-bakterier på ældrecentrene, og dengang blev der iværksat en indsats med uv-filtre, der ved hjælp af lys dræber bakterierne i vandet.

10 af kommunens 18 ældrecentre fik installeret uv-filtre. Blandt andre ældrecentret i Selde.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland