Gå til hovedindhold
Erhverv

Lokalt bageri udvider: Bagermester slår stort brød op

18-09-2019 KL. 11:02
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Nyt tag, nye og flere ovne. Nyt og større fryserum. Og meget mere plads at arbejde på.

For 12 år siden overtog han Sevel Bageri. Nu satser bagermester Jonas Svensgaard den investering, som han længe har ønsket at foretage i bageriet.

Først midt i november ventes Sevel Bageri version 2.0 at være klar til indvielse. Men til gengæld vil det blive bedre forhold for både brød og medarbejdere, når Jonas Svensgaard endelig kan sige velkommen til de nye faciliteter.

Gennem årene har Sevel Bageri fået stadig flere kunder, og kapaciteten har været en udfordring på bageriet, der leverer brød til et stort opland. Lokalt har blandt andet købmanden i Hem og brugsen i Balling brød fra Sevel Bageri på hylderne. Men bageriet har også en række udsalg på Holstebro-egnen, hvor kunder i Tim og Nr. Nissum er blandt dem, som ligger længst væk fra ovnene.

- Vi får 150 kvadratmeter mere at arbejde på. Det er cirka en tredjedel mere, end den plads vi i dag har, siger Jonas Svensgaard.

Et nyt fryserum vil alene optage 50 kvadratmeter af udvidelsen, som i flere år har været tiltrængt. Nu udvider bagermesteren fra Djeldvej på en måde, så en del af den nært liggende parkeringsplads bliver inddraget.

- Jeg har fået lov at købe noget af kommunens parkeringsplads, og det har gjort det muligt at udvide i den grad, som det sker nu, fortæller Jonas Svensgaard.

I øjeblikket er 11 bagere ansat på Sevel Bageri. Flere chauffører tæller også med på lønningslisten. Det samme gør medarbejdere, som pakker brød. I alt har Jonas Svensgaard 40 medarbejdere på lønningslisten, hvor også en del ungarbejdere er talt med.

- Vi har længe manglet plads. Men der kommer også nye kunder til. Flere bagere lukker, og så får vi flere kunder, konstaterer Jonas Svensgaard.

Sevel Bageri har med sit brød og flere medarbejdere flere gange deltaget i arrangementer på Skiveegnen, blandt andet på Spøttrup Borg.

Jonas Svensgaard fortæller, at der er tale om en stor investering, som han i flere år har udskudt:

- Det er en stor investering, og man skal lige have lidt is i maven. Der har også været meget arbejde med at få det hele gjort klart, at få byggetilladelse og den slags. Det fik vi heldigvis arkitekten til at hjælpe med, siger han.

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland