Gå til hovedindhold
Erhverv

Lokalt bryggeri flytter langt væk: »Jeg vil gerne have fat i turisterne«

06-12-2018 KL. 15:48
Empty

Kapaciteten i Hvide Sande er væsentligt større, end i Geddal. Det nye navn for bryggeriet ved Vesterhavet og det snart tomme bryggeri i Geddal, bliver Hvide Sande Bryghus. Niels Sangill glæder sig og er i fuld gang. Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Geddal ved Ejsing står til at miste byens bryggeri. Geddal Gaardbryggeri er nemlig ved at flytte fra Geddal til Hvide Sande.

- Jeg er allerede i gang med at brygge i Hvide Sande. Jeg skal tappe i morgen. Men jeg har stadig gang i brygningen ved Ejsing. Jeg drosler lige så stille ned i Geddal og laver en langsom opstart i Hvide Sande, siger Niels Sangill, brygger og selv oprindeligt fra Hvide Sande.

Indtil videre bliver han sammen med sin familie boende i Geddal. Men i længden er to daglige køreture på en time hver vej ikke holdbar, mener bryggeren. Så på sigt vil han gerne flytte til Hvide Sande, og den øvrige familie er ikke afvisende over for idéen, fortæller han.

- Det er sådan set for at få mere mængde på, at jeg flytter bryggeriet. Og så er Hvide Sande noget større med hensyn til antallet af turister. Hele anlægget herude er bare større, her kan jeg lave det dobbelte ad gangen, siger Niels Sangill under arbejdet ved tankene mod vest.

I Hvide Sande kan han lagre 12.000 liter øl. I Geddal 1200 liter.

- Jeg har bare fundet ud af, at hvis vi skal have en løn ud af det, så skal der mere volumen på. Og så er der mange turister i Hvide Sande, og bryggeriet ligger perfekt på havnen. Turisterne vil vi gerne have fat i og sælge mere direkte, fortæller Niels Sangill.

Det er konkursboet fra det tidligere Mylius-Erichsen Bryghus i Hvide Sande, Niels Sangill har overtaget.

Flytningen fra Geddal er alt andet lige et stort tab for Ejsing-området, hvor bryggeriet var ved at etablere sig som centrum for arrangementer - blandt andet en del koncerter har været på programmet i gårdbryggeriet.

- Vi er jo altid blevet taget godt imod på Ejsing-egnen. Og vi har kunnet sælge alt det øl, jeg har kunnet lave .Vi kunne godt være fortsat med at holde koncerter, men der er meget arbejde i det, når vi kun er to. På sigt er det nu planen, at min kone skal være med til at arbejde i bryggeriet, siger Niels Sangill.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland