Gå til hovedindhold
Erhverv

Lokalt firma springer frem på gazelle-listen: »En del har fået øjnene op for os«

03-10-2019 KL. 19:15
Empty

Arne Spicer Lindgren og Helle Frostholm Skærbech er stolte over NIC Denmarks kåring til gazellevirksomhed. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når der skal kåres gazellevirksomheder den 30. oktober i Aalborg, vil der være folk fra Glyngøre-virksomheden Nordic Innercore Denmark, NIC Denmark ApS.

Virksomheden er nemlig blevet udnævnt til gazellevirksomhed af dagbladet Børsen.

- Det kom helt bag på os, men det gør da noget for vores selvforståelse, siger Arne Spicer Lindgren, der ejer virksomheden sammen med morsingboen Helle Frostholm Skærbech.

Sammen har de kørt virksomheden i lodret vækststilling ved at udvikle på en idé om at gøre lysninger (i vinduer) og bundstykker meget nemmere at gå til for håndværkerne på byggepladsen, og siden hen er der også sket en stor udvikling inden for inddækninger.

- Vi sælger ikke lysninger og bundstykker. Vi siger, at vi sælger innovative løsninger til vores kunder, så de både sparer tid og penge, og det har en del fået øjnene op for. Det kan simpelthen ikke betale sig at stå og bakse med lysninger og bundstykker derude på pladsen, siger Arne Spicer Lindgren.

Kendetegnende for Børsens gazellevirkesomheder er, at virksomheden i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år, og hemmeligheden for at opnå det, er øjensynligt ret enkel.

- Vi har lagt en plan, og den har vi fulgt. Det har banet vejen for, hvor vi er i dag - endnu større og endnu bedre. Og hvis det fortsætter sådan, er der måske også en lille pris til næste år, siger han.

Der er sket rigtig meget de seneste fire år.

- Vi har udvidet med mange flere kvadratmeter, flere folk og flere maskiner. Jeg synes især, vi har nogle meget fornuftige folk siddende rundt om os, roser han de ansatte.

Selvom virksomheden har et internationalt tilsnit med sit »Denmark« i slutningen af navnet, så har leveringerne holdt sig inden for rigsfællesskabet indtil nu.

- Men vi har en ambition om at sælge i udlandet også. Det står også i vores plan, men vi er ikke nået til det endnu, for vi har haft så meget i Danmark, forklarer han.

Han tager det også ret roligt, når det gælder at være leverandør til den konjunkturfølsomme byggebranche.

- Vi kan godt mærke på vores »konkolleger«, at der er lidt spændinger i byggebranchen, men lad mig sige det på godt jysk: Det er ikke noget, vi har erfaret selv endnu, siger Arne Spicer Lindgren.

I 2015 havde virksomheden en bruttofortjeneste på 1,3 millioner kroner og i 2018 var det mere end fordoblet til knap 2,8 millioner kroner.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland