Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokalt folketingsmedlem i hårdt MeToo-angreb på Støjberg: »Man skal høre meget vrøvl fra den front«

27-09-2020 KL. 22:01
Empty

Arkivfotos: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix og Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fronterne er trukket skarpt op mellem de to lokale folketingsmedlemmer, Signe Munk (SF) og Inger Støjberg (V).

Denne gang handler det ikke om udlændingepolitik, klimapolitik eller anden partipolitik.

Det handler om sexisme-debatten, hvor Signe Munk søndag offentliggjorde et hårdt angreb på Inger Støjberg.

SF’erens opslag på Facebook kommer et par dage efter, Inger Støjberg pegede på et af Signe Munks sexisme-eksempler som et eksempel på, at uskyldige komplimenter fra mænd til kvinder bliver udlagt som krænkelser.

- Man skal høre meget vrøvl fra den front. Alligevel er jeg stikhamrende tosset over at Støjberg tillader sig at spænde min person foran sin politiske kampagnevogn, skriver Signe Munk og fortsætter.

- I sin iver for at påstå at debatten om sexisme i samfundet er gået over gevind prøvede Støjberg at udstille mig som et eksempel på en kvinde, som bare ikke kan tage i mod komplimenter. Vorherre bevares.

Eksemplet, som Inger Støjbergs pressemedarbejder har udpeget overfor DR’s Detektor, drejer sig om et vælgermøde, Signe Munk var inviteret ud til i en stor virksomhed på Skiveegnen.

- Da jeg skulle præsenteres, sagde direktøren: »Ja, Signe, de mandlige ansatte har været spændte på at møde dig efter at have set din valgplakat«, har Signe Munk udtalt til Skive Folkeblad.

Ifølge Signe Munk er det en episode i hendes politiske virke, hun har været »meget utilpas« med, fordi der uden grund er blevet sat fokus på hendes udseende.

- Og nej, det har ikke sat varige ar på sjælen, men det er udtryk for en kultur i politik, hvor kvinders udseende og køn blandes fejlagtigt ind i professionelle sammenhænge. For ja, der er sexisme i politik, skriver Signe Munk, der håber, at hendes egen åbenhed om sine oplevelser i politik kan være med til at bane vejen for andre kvinder.

- Det kræver mod at fortælle om sine oplevelser for lige om hjørnet venter en Inger Støjberg for at latterliggøre en, skriver Signe Munk.

Inger Støjberg skrev i den forgangne uge i et Facebook-opslag, at sexchikane og overgreb er blevet blandet sammen med uskyldige komplimenter i debatten om sexisme og MeToo:

- Det er simpelthen for langt ude, når vi ser eksempler på, at selv helt uskyldige komplimenter om kvindes udseende kan blive udlagt som sexisme. Der har i medierne været eksempler på politikere, der har følt sig krænket over at få at vide, at de er pæne. Altså hvad der efter min mening bør opfattes som et godt gammeldags kompliment, skrev Inger Støjberg i opslaget, der har skabt stor debat, også i hendes eget parti, Venstre, hvor hun pt. er fungerende formand under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding.

Jeg har brugt et par på dage på at sunde mig efter Inger Støjbergs angreb på mig. Man skal høre meget vrøvl fra den...

Slået op af Signe MunkSøndag den 27. september 2020

Ærligt talt! Jeg synes, det er ved at gå helt over gevind med al den MeToo og sexisme-snak. Ingen skal finde sig i...

Slået op af Inger StøjbergSøndag den 20. september 2020
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland