Gå til hovedindhold
Lokalt

Lokalt købmand solgte omdiskuteret håndsprit »Jeg har trukket produktet tilbage«

03-04-2020 KL. 14:34
Empty

Det er dette produkt, der nu skal kaldes tilbage fra butikkerne. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har påbudt virksomheden Nowocoat at tilbagekalde deres hånddesinfektionsprodukt, »Hånd Desinfiktion - Refill«, da det ikke kan dokumenteres at virke efter hensigten.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor er Nowocoat nu blevet bedt om at udsende et tilbagekaldelsesbrev til alle forhandlere og indkøbere, som har købt produktet.

Blandt dem er Spar Stoholm og købmand Mikkel Andersen.

- Vi har ikke fået tilbagekaldelsen endnu, men jeg har allerede trukket produktet tilbage fra min butik, siger Mikkel Andersen.

I alt nåede Mikkel Andersen at sælge cirka 50 dunke med fem liter i hver til 699 kroner, og det var meningen, at han skulle have haft flere dunke i butikken.

- Jeg havde to paller mere, der var på vej, men så kom det frem i medierne, at produktet måske ikke havde den virkning, som det skulle have, og så annullerede jeg ordren, indtil jeg fik en tredjepartsvurdering, siger Mikkel Andersen.

Ifølge Miljøstyrelsen har Nowocoat ikke fremsendt fyldestgørende dokumentation for, at desinfektionsmidlet virker mod bakterier og virus.

Nowocoat har ellers hele tiden påstået, at desinfektionsmidlet fungerer efter hensigten, og produktet er blandt andet blevet stillet til rådighed for handlende kunder i dagligvarebutikkerne Meny, Spar, Bilka, Føtex og Rema 1000.

- Jeg er træt af, at de ikke har haft styr på det. Jeg har hele tiden fået at vide, at produktet var i orden, og derfor har jeg solgt det, siger Mikkel Andersen.

Spar-købmanden fra Stoholm siger, at kunder, der har købt produktet i hans butik, kan få pengene tilbage.

- Jeg kan ikke tage produktet tilbage, hvis det er købt andre steder. Men har man købt det her, så får man sine penge tilbage, lyder det.

Nowocoat har også solgt hånddesinfektionen til en række detailkæder, der har solgt det videre til deres kunder.

Det gælder blandt andet Matas.

Miljøstyrelsen har nu pålagt Nowocoat et forbud mod at sælge produktet med denne varedeklaration, indtil effekten kan dokumenteres.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland