Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Løkke til topjob? Eller Corydon? Eller ...

08-11-2018 KL. 10:47
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når et topjob i Danmark bliver ledigt, begynder spekulationerne straks om, hvem der skal besætte det. Det er naturligt nok, og sådan er det også gået med jobbet som direktør for Dansk Industri (DI). Den post er blevet ledig med Karsten Dybvads afgang - han skal i stedet være bestyrelsesformand for Danske Bank i et forsøg på at skabe et mere troværdigt image for banken.

Direktørposten i Dansk Industri er en sværvægter-stilling i erhvervslivet, og nyhedsmediet Altinget.dk har allerede fremhævet en mulig kandidat til jobbet: Lars Løkke Rasmussen.

Det er et interessant bud, og på mange måder kunne det være en logisk løsning for både Dansk Industri og for Lars Løkke Rasmussen. Der er andre store erhvervsorganisationer, der på et tidspunkt har hentet politikere ind som direktører - senest blev Brian Mikkelsen direktør i Dansk Erhverv. Og Dansk Industri kan jo ikke få en mere magtfuld politiker end statsministeren!

Kunne Lars Løkke være interesseret? Helt sikkert - uanset hvad han måtte sige, når han spørges. Hvorfor?

Lars Løkke Rasmussen vil, hvis han - som alle meningsmålinger spår - taber næste valg og regeringsmagten, være færdig også som Venstres formand. Og så er det ikke længere sjovt for ham at være i dansk politik. Men der ligger ikke nødvendigvis et topjob og venter på Løkke efter valget, og nogle gange skal man slå til i tide. Løkkes og Venstres problem er samtidig, at de gamle »sager« klæber til Løkke, og han har svært ved at skaffe Venstre fremgang. Hvis Løkke gik som formand og statsminister inden jul, så kunne Kristian Jensen tage over på begge poster uden modkandidat og give Venstre og regeringen en ny kickstart. Hvis der først efter valget kommer formandsvalg i Venstre, kan det blive en mere åben og dramatisk affære. Og for Løkke vil jobbet som DI-direktør være et kanonjob med stor gennemslagskraft.

Med Lars Løkke som direktør ville Dansk Industri kunne trække på hans mange forbindelser i den politiske verden, og det ville ikke skade organisationen.

Andre navne fra den nuværende eller tidligere politiske verden nævnes også - herunder Bjarne Corydon, den tidligere socialdemokratiske finansminister, der nu er ansvarshavende chefredaktør for avisen Børsen. Han kunne også være en oplagt mulighed til DI-topjobbet.

Med udsigt til en S-regering skal det dog huskes, at Corydon - ligesom Helle Thorning - ikke har en høj stjerne i den nuværende, socialdemokratiske ledelse.

Fra den politiske verden nævner Altinget.dk også den danske EU-kommissær Margrethe Vestager som en mulighed til topjobbet i Dansk Industri.

Men den tidligere økonomiminister og radikale leder er EU-kommissær et godt stykke ind i 2019, og der er også spekulationer om, at både en Venstre-ledet regering og en S-ledet regering kan finde på at genudpege hende som kommissær for endnu en periode.

Fordi hun gør det godt - og for det andet for at score lidt goodwill hos Radikale Venstre ...

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland