Gå til hovedindhold
Debat

Løkkes 69 milliarder

14-05-2019 KL. 13:38
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Løkke lover danskerne 69 milliarder til velfærd frem til år 2025.

Både den borgerlig-liberale tænketank Cepos og Kraka, en tænketank, der støttes af flere store spillere i dansk erhvervsliv, underkender Løkkes regnemetode.

Også andre økonomiske fagfolk er skeptiske og taler om »optisk bedrag« og »talforurening«.

På spørgsmålet, hvor de 69 milliarder skal komme fra, lyder det: Fra det økonomiske råderum. Men hvor stort er dette råderum egentligt?

Frem til 2025 er der ifølge Finansministeriet et råderum på 37 mia. kr. (www.cepos.dk)

Så drejer det sig kun om 20,5 milliarder, som flere økonomer påstår, eller er statsministeren, ved at slå et stort hul i statskassen?

Men hvad nytter det med alle de tal som mange politikere overhælder os med? Tal, der alligevel kan diskuteres og som alligevel bygger på nogle forudsætninger som man ikke kan blive enige om.

I stedet for løfter om milliarder til alt muligt har vi brug for politikere, der vil vise en retning. Og det vil KristenDemokraterne.

Det er stadig de bredeste skuldre, der skal bære mest - derfor skal vi beholde topskatten og selskabsskatten beholdes på nuværende niveau.

Vi vil styrke børns vilkår. Faste normeringer i børneinstitutionerne og børnefamilierne ud af udrejsecentrene.

Vi vil styrke decentraliseringen - derfor skal regionsrådene bevares og de statslige institutioner skal ikke kun findes i de største byer.

Flygtningekrisen skal afhjælpes ved, at vi engagerer os i lokalt udviklingsarbejde, der giver håb for klodens fattigste – derfor skal vores udviklingsbistand op på 1 procent af BNP.

Uddannelse på alle niveauer skal også være tilgængelige i de tyndere befolkede egne. Endvidere skal brugen af tests og karakterer begrænses til et minimum.

Den grønne omstilling skal styrkes ved en kombination af styrket forskning og adfærdsregulerende afgifter - derfor skal der skaffes flere penge til forskning og vores afgifter skal afstemmes efter en grøn målestok.

KristenDemokraterne vil finde pengene til de nødvendige tiltag. For hver gang vi siger, at vi ikke har råd, må vi spørge os selv, om vi har råd til at lade være.

Frits Hammershøj,

folketingskandidat for

KristenDemokraterne i

Viborg Vest og

Vestjyllands Storkreds,

Lundsbyvej 10,

7620 Lemvig

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland