Gå til hovedindhold
Lokalt

Lørdagsgymnastikken er tilbage på programmet

04-04-2020 KL. 15:42
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En af jydernes foretrukne gymnastikøvelser en lørdag formiddag er utvivlsomt at bøje sig ned over en trailer på en genbrugsplads, og lige præcis sådan stod Michael Nielsen fra Kjeldbjerg denne lørdag med affald fra et større ombygningsprojekt på traileren.

Det pasede fjandboen rigtig godt, at det nu igen er muligt at komme ind til containerne på Tastumvej.

- Vi har nok af det. Alt muligt l... Der er masser af det, mens vi bygger om, fortalte Michael Nielsen, mens traileren langsomt blev tømt. Han er ved at modernisere en landejendom sammen med sin kæreste.

I Viborg Kommune har man valgt at giver bilister med henholdsvis lige og ulige sidste nummerplade-ciffer adgang til genbrugspladserne på forskellige dage for at reducere tilstrømningen, når nu der kun må komme et vist antal biler ind ad gangen.

To mand fra Park & Vej, Kristian Thinggaard og Michael Aggerholm, var »parkeret« ude foran pladsen. De regulerede den ventende kø og sørgede for, at der ikke kom flere end de tilladte 10 ind på pladsen ad gangen.

Inde på pladsen var den daglige leder, pladsarbejder Arne Nielsen klar til at styre pladsens gæster. Alle skulle ikke hænge på kanten af småt brændbart på samme tid.

- Jeg synes, det kører godt. Folk er i godt humør, og der er stort set ingen, der brokker sig, fortalte Arne Nielsen.

Rundt om ham på pladsen fordelte bilisterne sig pænt mellem containerne. Én bilist ved hver ad gangen og dermed masser af meter til nærmeste trailerkollega.

Det gav af og til lidt ekstra ventetid til det rigtige hul opstod, men køen ude hos de orange Park og vej-folk voksede alligevel ikke til over seks biler, mens Folkebladet var på pladsen.

Hos Viborg Kommunes affaldsselskab, Revas, er kommunikationsmedarbejder Pia Vejling godt tilfreds med den måde både borgere og genbrugsplader har håndteret den nye corona-hverdag på.

- Vi synes nummerpladeløsningen har vist sig at være en god måde at begrænse antallet på, siger hun.

Derfor er der heller ikke ændringer i støbeskeen til de kommende uger, men Pia Vejling indrømmer alligevel, at hun er lidt spændt på, om systemet kommer under pres i dagene omkring påske.

I Stoholm har køen af biler mulighed for at holde i en svingbane, men bliver den for lang, kan trafikanter, som ikke skal ind på pladsen, ikke komme forbi, hvis der kommer modkørende.

For at mindske risikoen for lange køer har pladsen i Stoholm midlertidigt fået udvidet åbningstiderne, så der på alle åbningsdage er adgang allerede fra kl. 10 og frem til kl. 18.

tj

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland