Gå til hovedindhold
Kultur

Mageløs Matthesen i KCL

22-02-2019 KL. 23:04
Empty

Anders Matthesen ville ikke fotograferes, heller ikke med publikums mobiltelefoner, så billedet er fra et andet show. Men det var de jokes, han bragte ud, så langt fra.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der var udsolgt, da Anders »Anden« Matthesen fredag aften bragte klassisk standup til Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive, og et publikum, der talte alle aldre, sluttede med mere end ét godt grin.

Hans seneste biografhit, »Ternet Ninja«, er den mest sete danske film i de seneste 25 år - og lige så længe har han stået på scenen.

Publikum kom aldrig i nærheden af at undre sig over noget af det.

Anders Matthesen tegnede hverdagens trivialiteter så skarpt op, at vi som publikum dybest set kom til at more os over os selv - fra det øjeblik, da han glædede sig over at gå glip af »Disney Sjov« med børnene til de sidste minutter, hvor hustruens indkøb af ligegyldigheder på TV Shop blev taget under kærlig behandling.

Det samme gjorde madkunst, oplevelsen af en død grævling, som først blev taget for at være en vaskebjørn, et uhyre kort spejderliv over til aflevering af tomme flasker.

For slet ikke at tale om svampe, og restauranter, der er så ringe, at man ikke brækker skinnebenet på nedfaldne Michelin-stjerner på vej ind.

Med julen i nogenlunde klar erindring var også hans tanker om pebernøddernes usmagelige forbandelse en lattermild fornøjelse.

- Kan I ikke se, at man kommer til en Sankthansfest og skal have dessert med og dukker op med en pose Karen Wolf-pebernødder under armen. Så spørger man »Hvor skal jeg sætte den« - og svaret er selvfølgelig »Smid den ind i bålet og tag hjem«, lød det fra Anders Matthesen.

Han var så mageløs, at hans ord flere gange druknede i en latter, der bare steg og steg i styrke.

Også kammerjunken som »pebernøddens ligblege fætter« og som tapas for fattige studerende på SU fik nogle absolut originale betragtninger med på vejen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland