Gå til hovedindhold
Ritzau Kriminalitet

Mand fløjet til Rigshospitalet: Tændte kanonslag i bil

16-12-2018 KL. 14:20
Efterforskningen af en fyrværkeriulykke i Vojens har vist, at der var tale om et hjemmelavet kanonslag. En 29-årig mand antændte kanonslag som det på billedet, mens han sad i en bil. Han er blevet slemt forbrændt og fløjet med helikopter til Rigshospitalet.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Med helikopter er en 29-årig mand blevet fløjet fra Vojens til Rigshospitalet.

Han er blevet slemt forbrændt, efter at han søndag formiddag valgte at tænde et kanonslag i en bil, hvor han selv var passager.

- Vi har ikke nærmere oplysninger om, hvilken tilstand manden præcis er i. Men han har fået en forbrænding, der er så slem, at han skulle flyves direkte til Rigshospitalet, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann.

Bilens chauffør er tilsyneladende sluppet uskadt fra den dramatiske episode.

Politiet fik via 112 en melding om, at en bil var brudt i brand. Alarmen kom klokken 9.20.

- Det viser sig at være den 29-årige, der er ude at køre med en kammerat på Trekanten i den østlige ende af Vojens by nær Vojens Hallerne.

- Her tænder den 29-årige et kanonslag, som straks går af. Der går ild i bilen, og han bliver selv forbrændt flere steder på kroppen, siger Ole Aamann.

Kanonslag er ulovligt fyrværkeri. Politiet ved ikke, hvor mændene har fået fingre i kanonslaget. Dog står det søndag eftermiddag klart, at der er tale om et hjemmelavet et af slagsen.

- Vi har fundet ud af, at kanonslaget var hjemmelavet. Vi er derfor i gang med ransagninger og videre undersøgelser, siger Ole Aamann.

I første omgang kom en ambulance og brandvæsen til stedet. Ret hurtigt stod det dog klart, at der var brug for en helikopter.

- Først bliver en ambulance sendt derud. De rekvirerer en helikopter, og så snart manden er stabiliseret, bliver han sendt afsted.

- Helikopteren lettede fra stedet omkring klokken 10.20, fortæller Ole Aamann.

Branden i bil blev slukket på stedet.

Den 29-åriges ven er blevet afhørt i sagen.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland