Gå til hovedindhold
Debat

Månelandingen 20. juli 1969

16-07-2019 KL. 11:48
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Menneskets første landsætning og vandring på månen for præcist 50 år siden blev styret fra USA’s rumfartsorganisation (NASA) i Houston i Texas.

Der befandt jeg mig i forbindelse med et praktikantophold - og fulgte naturligvis med stor interesse og spænding med i denne skelsættende begivenhed, der jo heldigvis blev gennemført som håbet.

Dagen efter kunne jeg i millionbyens avis, Houston Chronicle, læse en helsides overskrift: »Almost too much in one night for man on Earth«. »Prime Minister Hilmar Baunsgaard of Denmark said it for millions all over the world today!« Den gulnede avisside har jeg stadig!

Jo, den radikale statsminister var kendt for at udtrykke sig klart og fyndigt. Det gav stolthed at fremvise dette for værtsfamilien.

Da astronauterne var vendt tilbage til Jorden, blev de overført til NASA i Houston for at komme i fysisk karantæne en uge. Man kunne jo ikke vide, om de overførte ukendte bakterier eller mikrober, som i givet fald kunne forårsage katastrofale epidemier på vores klode.

Jeg besøgte bygningen, hvor de verdensberømte helte måtte sidde og kede sig med kortspil og andet. Som besøgende kunne man komme helt hen til panserglasset, og astronauterne kom gladeligt helt hen på den anden side. Det kunne minde lidt om zoologisk have: »Nok se, men ikke røre«.

Morten Østergaard,

Frederiksdal Allé 94,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland