Gå til hovedindhold
Ritzau Kriminalitet

Mange flere køber ulovlige pebersprays på internettet

23-02-2019 KL. 10:05
Det er lovligt at besidde en peberspray i hjemmet, hvis den er købt af en forhandler, der har tilladelse til at sælge. (Arkivfoto).
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er lovligt at købe og have en peberspray på natbordet eller under hovedpuden. Men der er forskel på, hvor den er købt. Og dermed kan køberen ende med at begå et lovbrud, hvis ikke vedkommende kender reglerne.

Københavns Politi og Toldstyrelsen har de seneste måneder oplevet en stor stigning i antallet af pebersprays, der er købt i udlandet. Ifølge Toldstyrelsen har man den seneste tid oplevet flere hundrede sager.

Det er kun pebersprays, der er købt i Danmark, som er lovlige, og ifølge politikommissær Morten Westerdahl, der er leder af Sektion for Ulovlig Import hos Københavns Politi, er det ikke alle, der ved det.

- Det er vores indtryk, at mange ikke kender reglerne for køb af pebersprays og derfor har bestilt en peberspray via nettet, siger han.

- Men det er ulovligt, og derfor råber vi nu vagt i gevær, så folk er klar over, hvordan reglerne er indrettet.

Det er kun i hjemmet, at man må opbevare pebersprayen. Som udgangspunkt straffes ulovlig indførsel eller besiddelse af en peberspray med bøde.

Det var regeringen med opbakning fra Dansk Folkeparti, der sent i 2018 vedtog loven. Uden for Christiansborgs mure var der dog bekymring omkring ændringen.

Lige fra Politiforbundet og Det Kriminalpræventive Råd til detailhandlen og Dansk Kvindesamfund har bekymringen lydt, at flere tilgængelige våben bare giver mere eller grovere vold.

Forbundsformand i Politiforbundet, Claus Oxfeldt, sagde i december til DR, at en peberspray er et våben, der kræver uddannelse og træning at benytte.

Udviklingen er ærgerlig, det skriver forbundsformanden på Twitter lørdag.

- Ærgerligt at politiet allerede efter to måneder har konfiskeret flere hundrede ulovlige peberspray, skriver han.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Kultur

KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind« KCL-formand om Bjerres Facebook-strid: »Det gik over gevind«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland